Την ώρα της κακοκαιρίας φωτιά σε σούπερ μάρκετ στη Σάμο

Σάβ, 28/01/2023 - 07:22

Kαταστροφικό ήταν το πέρασμα της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα και στη Σάμο καθώς τα ξημερώματα της Παρασκεύης στο χωριό Μαραθόκαμπος επιχείρηση έγινε «παρανάλωμα του πυρός» την ώρα που θυελλώδεις άνεμοι έπνεαν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, στις 00:50, όταν στο χωριό εκδηλώνονταν ακραία κακοκαιρία και σημειώνονταν συνεχείς διακοπές ρεύματος, ξέσπασε πυρκαγιά στον εσωτερικό χώρο μικρού σούπερ μάρκετ στην τοποθεσία Άγιος Αντώνιος.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για βραχυκύκλωμα ως απότοκο της κακοκαιρίας ωστόσο τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν, σύμφωνα με την πυροσβεστική, μέχρι στιγμής εξακριβωθεί επισήμως και για το συμβάν διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Κάτοικοι του χωριού κάνουν λόγο για έκρηξη που σημειώθηκε την ώρα που στην περιοχή επικρατούσαν ιδιαιτέρως δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Υπενθυμίζεται πως στο νησί σημειώθηκε επίσης ισχυρή χαλαζόπτωση με στενούς δρόμους να γεμίζουν από πυκνό χαλάζι, που παρέπεμπε σε χιονισμένο τοπίο, και εν συνεχεία να μετατράπονται σε ποτάμια.

Μύριαμ Κιάσσου, Σκάϊ

Σχετικά Άρθρα