Τίτλοι τέλους για το "Στυλιανός"

Μεταφέρεται από το Πετροκάραβο για να καταστραφεί
Τετ, 26/09/2018 - 10:55

Τίτλοι τέλους για το αλιευτικό σκάφος «Στυλιανός», το οποίο συντηρήθηκε για να διατηρηθεί ως μουσειακό σκαρί, τοποθετήθηκε στο Πετροκάραβο στον Βροντάδο, το 2012, όμως αφέθηκε στην τύχη του, ή μάλλον στην ατυχία του, αφού χωρίς τακτική συντήρηση και στη συνέχεια ήταν επόμενο ότι θα σαπίσει.

Την ανακοίνωση του... θανάτου κάνει ο Αντιδήμαρχος Ομηρούπολης, Ματθαίος Φαφαλιός, σημειώνοντας τα παρακάτω:

«Τα χρόνια πέρασαν για το Στυλιανό. Έφθασε η ώρα για την απομάκρυνση του από το Πετροκάραβο. Οι προσπάθειες για τη συντήρηση του ήταν άκαρπες με αποτέλεσμα να αποφασισθεί η καταστροφή του αφού ολοκληρωθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες πράγμα που αναμένεται να γίνει εντός των ημερών».

Θυμίζουμε ότι τον Ιούνιο του 2012 βρέθηκε προενταγμένο στο LEADER Αλιείας για χρηματοδότηση μεταξύ άλλων και το έργο «Κατασκευή ανοικτού Μουσείου καραβομαραγκού στη θέση Πετροκάραβο», όμως επειδή το «Πετροκάραβο» δεν είχε νομιμοποιηθεί οι εγκεκριμένες πιστώσεις για το παραπάνω έργο μεταφέρθηκαν στους Τρεις Μύλους. Μαζί τους προγραμματίστηκε και η μεταφορά του σκάφους, αφού πρώτα συντηρηθεί με κόστος μερικών χιλιάδων ευρώ. Δυστυχώς και αυτό το έργο «ναυάγησε» με αποτέλεσμα το «Στυλιανός» να καταστραφεί.

 

H φωτογραφία είναι του μέλους της ΛΑΣ, που έχει επανειλημμένα ασχοληθεί με το θέμα, Φραγκούλη Κυλαδίτη.

Σχετικά Άρθρα