Τον Ιούλιο ξεκινούν τα έργα στο Ναυτικό Όμιλο Χίου, προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ

ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΗΝ "Α" Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Δ. ΣΚΑΠΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΓ. ΜΕΛΕΚΟΥ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 24/05/2024 - 12:02

Μια  ιστορική μέρα για τον ΝΟΧ, με τον Πρόεδρό του Δημήτρη Σκαπινάκη και τον Άγγελο Μελέκο να ανακοινώνουν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο ότι μπορούν να ξεκινήσουν - σε πρώτη φάση- από τον Ιούλιο τα έργα στις κτιριακές υποδομές του Ομίλου, στη Μπέλλα Βίστα!  

 Όπως αναφέρθηκε μετά και την έγκριση των όρων δόμησης το Δεκέμβριο του 2023, μπορεί να γίνει η ανοικοδόμηση του υπάρχοντος κτιρίου στην Μπέλλα Βίστα, να δημιουργηθούν 2 νέες θερμαινόμενες πισίνες και να αναπτυχθούν χώροι και και υπηρεσίες που θα εξυπηρετούν όχι μόνο τους αθλητές του σωματείου, αλλά και την ευρύτερη κοινότητα της Χίου (αποδυτήρια, κερκίδες κ.λ.π.). Η μπαζωμένη περιοχή βόρεια και ανατολικά του ΝΟΧ, ακόμα δεν έχει αποφασιστεί τι θα γίνει, αλλά θα ληφθούν σε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία αποφάσεις, τόνισε ο κος Μελέκος.

Το κτίριο στο ισόγειο του ΝΟΧ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ο όροφος για γραφεία.

Το ποσό που απαιτείται για να γίνει ο στόχος πραγματικότητα είναι 4 εκατομμύρια ευρώ, με το Δημήτρη Σκαπινάκη να καλεί όλους τους Χιώτες να συμπαρασταθούν στον αγώνα του ΝΟΧ. 

"Ο ΝΟΧ για εμένα είναι ό,τι και ο Ολυμπιακός για τον Πειραιά" είπε χαρακτηριστικά ο Άγγελος Μελέκος που αναφέρθηκε στον " Γολγοθά", που ανέβηκαν οι παράγοντες του ΝΟΧ επί μια 20ετία και πλέον για να μπει στην τελική ευθεία η υλοποίηση του ονείρου, που θα ικανοποιήσει ανάγκες όχι μόνο του Ομίλου αλλά της Χίου συνολικά, αποδίδοντας στο τοπόσημο την αίγλη που του αξίζει. Αξίζει να αναφερθεί ότι επί 15 χρόνια καταβάλλονται προσπάθειες για τις 35 εγκρίσεις - άδειες που χρειάστηκαν μέχρι να γίνουν οι σημερινές ανακοινώσεις από τα στελέχη του ΝΟΧ.

Αναφορικά με την εξεύρεση των χρημάτων που απαιτούνται ο κος Μελέκος γνωστοποίησε ότι η διαχείριση θα γίνεται από τον Αλ. Τομάζο, ο οποίος είναι σε επαφή και με χορηγούς. Ήδη - είπε- έχουν βρεθεί χρήματα για το κτίριο (απαιτεί το 25% του προϋπολογισμού) όμως το σημαντικό είναι να φτιαχτούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις, γι'αυτό και ζητείται η συνδρομή κι άλλων για να βρεθεί το σύνολο της απαιτούμενης χρηματοδότησης (μέχρι τώρα έχει καλυφθεί το 35% του προϋπολογισμού).

Αν υπάρχει χρηματοροή, σημείωσε, είναι εφικτό σε 18 μήνες το έργο να τελειώσει.

noh_new_era_anakataskeyi_istorikon_athlitikon_egkatastaseon_toy_omiloy_mas

Σχετικά Άρθρα