Χίος, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Τον "τσάκωσαν" στα Μεστά με ναρκωτικά και λαθραία τσιγάρα

Δευ, 02/12/2019 - 11:30

Στη σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού προέβησαν, σήμερα τα ξημερώματα στο λιμάνι των Μεστών, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίος, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και του εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Συγκεκριμένα, κατά τον κατάπλου του προερχομένου από τον Πειραιά,  Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι των Μεστών, κατά τη διενέργεια ελέγχων από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Χίου διαπιστώθηκε ότι ο 23χρονος κατείχε μέσα σε χειραποσκευή  α) μία πλαστική συσκευασία περιέχουσα ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού μικτού βάρους διακοσίων εξήντα πέντε (265) γραμμαρίων περίπου καθώς και β) διακόσια σαράντα (240) πακέτα λαθραίων καπνικών προϊόντων διάφορων επωνυμιών τα οποία δεν έφεραν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από τη Λιμενική Αρχή Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα παραπάνω καπνικά προϊόντα και η ναρκωτική ουσία.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 06/12/2019 - 16:56

Κάτω στην Πλατεία Ναυτοσύνης βρίσκεται το μνημείο με τα περισσότερα ονόματα μνήμης εν Ελλάδι.

Θυμίζει το… Δίστομο.

Η Αιγνούσσα πλήρωσε με βαρύ φόρο αίματος τη ναυτοσύνη της, τις άθλιες συνθήκες ναυσιπλοϊας του παρελθόντος, θυμάται και τιμά όσους χάθηκαν, αλλά ευχαριστεί και γι’ αυτούς που σώθηκαν, για να παραδώσουν… πηδάλιο στις επόμενες γενιές, με την διαχρονική ευχή της Οινούσσιας μάνας «Ο Άγιος Νικόλας στην πλώρη σου».

Αυτόν τον Άγιο, τον δικό της, τον… ναυτικό, τίμησε σήμερα η Αιγνούσσα στον ομώνυμο Ναό, αφιερωμένο στη μνήμη του Αγίου Νικολάου, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.

Ακολούθησε περιφορά της εικόνας πέριξ του Ναού ενώ την πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος του νησιού Γιώργος Δανιήλ, από το ιστολόγιο του οποίου είναι και η φωτογραφία που δημοσιεύεται.