Χίος, Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου

Τοποθετείται ακτινολογικό μηχάνημα στο ΠΕΔΥ Χίου

Θέμα χρόνου η λειτουργία του, σημειώνει ο Δ/ντής της τοπικής μονάδας, Ν. Ταναϊνης - Προσεχώς και υπέρηχος
Παρ, 09/02/2018 - 13:51

Ξεκίνησαν από σήμερα οι εργασίες εγκατάστασης του ακτινολογικού μηχανήματος, που ήρθε στη Χίο από την Ίο, στην Μονάδα Υγείας του ΠΕΔΥ, όπως ανέφερε στο Ράδιο «Α» ο Δ/ντής της Μονάδας, Νίκος Ταναϊνης.

Ο ίδιος εκτιμά ότι είναι θέμα ημερών η ολοκλήρωση των εργασιών και η λήψη της σχετικής άδειας για τη λειτουργία του μηχανήματος, για απλές – όπως είπε- ακτινογραφίες, ενώ παράλληλα η πληροφόρηση που υπάρχει από την ΔΥΠΕ είναι ότι μέσα στο χρόνο θα αντικατασταθούν όλα τα εμφανιστήρια ψηφιακά και θα σταλεί στη Χίο υπέρηχος, καλύπτοντας το αίτημα που έχουν υποβάλλει ο ακτινολόγος της τοπικής μονάδας και ο ουρολόγος.

Το ακτινολογικό θα είναι το 2ο εργαστήριο, μετά το μικροβιολογικό, που θα λειτουργήσει στην μονάδα ΠΕΔΥ Χίου, καλύπτοντας πρωινό ωράριο.

Όσον αφορά τις ειδικότητες γιατρών, το ΠΕΔΥ παραμένει υποστελεχωμένο, παρά την επιστροφή κάποιων γιατρών που είχαν δει την πόρτα εξόδου το 2014.

Σύμφωνα με τον κ. Ταναϊνη, οι ασφαλισμένοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού και τηλεφωνικά στο 22710 28437 ή να εξυπηρετηθούν επείγοντα περιστατικά από τις εξής ειδικότητες γιατρών: 1 παθολόγος, 2 ορθοπεδικοί, 1 ουρολόγος, 1 πνευμονολόγος, 1 χειρουργός και από το μικροβιολογικό.

Επίσης για συνταγογράφηση μέρος των αναγκών καλύπτουν αγροτικοί γιατροί, που περιοδικά πηγαίνουν στη μονάδα, με τηλεφωνικό ραντεβού στο 22710 26113 (με αστική χρέωση).

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 19/09/2018 - 18:31

Το Κέντρο Ημέρας Εφήβων και Νεαρών Ενηλίκων με Αυτισμό στη Δ. Αττική «Στην Αυλή του Κόσμου» συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας και το γιορτάζει!

Παρασκευή 19/10/2018

El Verano - Alea, Αιγάλεω

Η μουσική της DJ Άννας Μαρίας Χαροκόπου δυναμώνει τη φωνή μας σε μία εκδήλωση ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης για το τί είναι Αυτισμός και πόσο υπέροχο, διαφορετικό, μοναδικό, δύσκολο είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί με αυτισμό ή να είσαι εσύ στο φάσμα.

Τα έσοδα θα διατεθούν στην ανακαίνιση του κτηρίου του Κέντρου Ημέρας, για ένα όμορφο, σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον για τα άτομα με αυτισμό!