Τώρα έχουμε καραβάκια απ' την Τουρκία αλλά δεν έχουμε… δέστρες

Πάνω από 3.500 για το Μπαϊράμι στη Χίο
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 04/07/2016 - 16:42

Ζητείται άλλο νησί μ’ αυτή τη μοίρα και την κακομοιριά. Απτόητοι οι τούρκοι τουρίστες, παρά τη συμπεριφορά μας, αφοί οι συνθήκες φέτος στο καλοκαίρι δεν είναι άθλιες αλλά πάντως παραμένουν τριτοκοσμικές στο Τελωνείο, μας επισκέφθηκαν με την ίδια θέρμη με πέρσι.

“Από την Παρασκευή μέχρι σήμερα επισκέφθηκαν το νησί πάνω από 3.500 τουρίστες”, μας είπε ο Θεοχάρης Γιαλούρης, Προϊστάμενος του Τελωνείου, “118 Ι.Χ., 37 μοτοσυκλέτες και ένα πούλμαν. Τα στοιχεία είναι πολύ ικανοποιητικά. Όσον αφορά την αίθουσα αφίξεων της κάναμε λίφτινγκ, ειδικά με την προσπάθεια του Αντιδημάρχου, Δημήτρη Καράλη, αλλά μας λείπουν ακόμα πολλά πράγματα, από υποδομή, προσωπικό μέχρι ένα απλό πράγμα, ένας ψύκτης νερού, που ζητώ για να μην ξεροσταλιάζουν οι άνθρωποι μέσα στη ζέστη. Στο μεταξύ τα καραβάκια αυξάνονται, μπορεί να φτάσουν τα εννέα ημερησίως σε μέρες αιχμής και ο θαλάσσιος χώρος έξω από το Τελωνείο δεν τα χωράει. Ζήτησα από τους πράκτορες να έρχονται με διαφορά μισής ώρας. Μου απαντούν ότι δεν γίνεται είναι θέμα... ανταγωνισμού, ζήτησα να γίνει μια  σύσκεψη, ακόμα περιμένω”.

Δεν πειράζει, άντε να μας την χαρίσουν και φέτος οι Τούρκοι, του χρόνου όλο και σε κάποιο άλλο γειτονικό νησί θα μπορούν να... χωρίσουν δύο γαϊδουριών άχυρα.

 

Θεοχάρης Γιαλούρης - Προϊστάμενος Τελωνείου - Τώρα έχουμε καραβάκια αλλά δεν έχουμε… δέστρες

Σχετικά Άρθρα