
Στην εποχή που οι τηλεφωνικές απάτες, δυστυχώς έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο, την προσοχή μας έρχεται να επιστήσει η παρέμβαση της Δ/ντριας του 4ου Γυμνασίου Χίου, Ειρήνης Χούλη, στο Ράδιο «Α». Συγκεκριμένα γνωστοποίησε την προσωπική της εμπειρία από τηλεφώνημα που δέχτηκε σήμερα μετά τις 9.30 το πρωί στο σπίτι της, κατά τη διάρκεια του οποίου εκείνη που την κάλεσε μιλούσε αγγλικά και προσπαθούσε να την πείσει ότι επειδή ο υπολογιστής της στέλνει περίεργα μηνύματα στο κέντρο της microsoft θα έπρεπε να εγκαταστήσει ειδικό πρόγραμμα.
Η κα Χούλη, υποψιασμένη, όχι μόνο έκλεισε το τηλέφωνο, μη ανταποκρινόμενη στο αίτημα, αλλά ψάχνοντας διδικτυακά τον αριθμό κλήσης διαπίστωσε ότι από το ίδιο τηλεφωνικό νούμερο επιχειρήθηκε κάτι αντίστοιχο σε πολίτη από την Κρήτη και εκεί μάλιστα έγινε μάλιστα καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
«Μ’ αυτό που ζητούσαν θα είχαν πρόσβαση στα δεδομένα του υπολογιστή μου», τόνισε η κα Χούλη επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να είμαστε ευκολόπιστοι και να δίνουμε τέτοια στοιχεία στο τηλέφωνο, ή ανταποκρινόμενοι σε email που επίσης χρησιμοποιούν ως μέσο κάποιοι επιτήδειοι για να αντλήσουν πληροφορίες, αναφέροντας ότι μια τέτοια περίπτωση κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν πρόσφατα και στο σχολείο τους.






































