Τουλάχιστον... φεύγουν τα εύφλεκτα από το Κεντρικό Λιμάνι

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 14/03/2023 - 14:02

Στο λιμάνι των Μεστών μεταφέρεται η εκφόρτωση εύφλεκτων υλικών, χωρίς καμία εξαίρεση, για το επόμενο διάστημα. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής Κυριάκος Ζωάνος στον απόηχο των δηλώσεων του Λιμενάρχη Παντελή Βατούση, περί επικινδυνότητας.

Ο πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής, σε συνέντευξη τύπου δεν έδωσε απάντηση στο ερώτημα αν είναι ασφαλές το λιμάνι της Χίο δείχνοντας ως αρμόδιο να απαντήσει κλιμάκιο του ΥΕΝ που θα έρθει στη Χίο για έλεγχο.

Ο κ. Ζωάνος, πλαισιωμένος από τους μηχανικούς Γιάννη Καββάδα και Βάσια Δαλαβάκα, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει «πιστοποιητικό ασφάλειας» ούτε για το λιμάνι της Χίου ούτε και για το Λιμάνι των Μεστών καθώς κανείς μέχρι σήμερα δεν την έχει αμφισβητήσει, ενώ τέθηκε θέμα μεγέθους των πλοίων, που όλο και γίνεται μεγαλύτερο, χωρίς να μεγαλώνει αντίστοιχα το λιμάνι, αλλά και η απουσία, όπως είπαν, επίσημων εγγράφων κυρίως από ναυτιλιακές εταιρείας, που να αμφισβητούν την ασφαλή πρόσδεση των πλοίων τους στο λιμάνι της Χίου.

Στη συνέντευξη, που είχε ως θέμα την ενημέρωση - παρουσίαση για το master plan του Κεντρικού Λιμένα, μόνο αυτό δεν παρουσιάστηκε, καθώς η μοναδική αναφορά αφορούσε τα βήματα προόδου που έχουν γίνει αλλά χωρίς ακόμη να έχουμε το επιχειρησιακό σχέδιο έτοιμο, τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο.

Αναφορικά με το master plan, έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, που έπρεπε να «κουμπώσουν» πάνω του, και αναμένεται το τελικό σχέδιο που θα τεθεί σε διαβούλευση, θα περαστούν οι όποιες παρατήρησες, θα σταλεί για τις προβλεπόμενες εγκρίσεις στο αρμόδιο υπουργείο και θα εφαρμοστεί, χωρίς όμως να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το τι προβλέπεται να γίνει.

 

feygoyn_ta_eyflekta_fortia_apo_to_kentriko_limani

Σχετικά Άρθρα