Χίος, Τρίτη 7 Ιουλίου

Τους έστειλαν την αστυνομία γιατί μοίραζαν την ανακοίνωσή τους έξω από σχολείο

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 10/10/2018 - 12:23

Μόνο ψύχραιμη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η ενέργεια συμπολιτών μας να στείλουν την αστυνομία (!) σε μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου τα οποία στις 8 το πρωί έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Χίου, μοίραζαν την ανακοίνωση που έχει εκδώσει το Σωματείο σχετικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Θυμίζουμε ότι το 2ο Δημοτικό σχολείο είναι ένα από τα πέντε δημοτικά σχολεία της Χίου στα οποία από τη Δευτέρα θα λειτουργήσει Δομή Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφυγοπαίδων.

Περιπολικό της αστυνομίας πήγε έξω από το σχολείο, όπου βρίσκονταν τα μέλη του Σωματείου, ζητήσε να μάθει το λόγο της εκεί παρουσίας τους, και όπως λένε οι συνδικαλιστές τους ζητήθηκε να φύγουν, γι' αυτό και στη συνέχεια έκαναν παράσταση - με τη συμμετοχή και του Προέδρου του Συλλόγου Δασκάλων- στην Αστυνομική Δ/νση Χίου.

Η "Α" επικοινώνησε για το περιστατικό με το Δ/ντή της Αστυνομικής Δ/νσης Χίου, Γιώργο Κεβόπουλο, ο οποίος είπε ότι η αστυνομία δέχθηκε κλήση να μεταβεί στο σχολείο, διαπίστωσε  ότι δεν συνέβαινε κάτι για το οποίο να χρειαζόταν η επέμβασή της και το πλήρωμα αποχώρησε, θεωρώντας επί της ουσίας το περιστατικό ως μη γενόμενο.

ΑΠΟ ΤΟ 2016 ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΟΙ ΧΑΛΚΟΥΣΟΙ- ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΥΝΕΧΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ
Τρί, 07/07/2020 - 14:25

Για μια κατάσταση που ολοένα και επιδεινώνεται στο Χαλκειός κάνει λόγο ο πρόεδρος του χωριού Βασίλης Βίγκας τονίζοντας ότι αν και έχουν φύγει αρκετά άτομα από την ΒΙΑΛ η καθημερινότητα των κατοίκων έχει αρκετά προβλήματα.

«Υπάρχουν σκηνές σε χωράφια που έχουν εγκαταλειφθεί καθώς οι μετανάστες έφυγαν, αλλά ο αριθμός παραμένει μεγάλος», ανέφερε ο κ. Βίγκας.

Παράλληλα ο πρόεδρος του Χαλκειούς τόνισε, αναφορικά με τις αποζημιώσεις που περιμένουν οι κάτοικοι ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο της διασταύρωσης των στοιχείων.

«Έχουμε να πάρουμε αποζημιώσεις από το 2017 και αυτές που πήραμε αφορούσαν το 2016», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Χαλκειούς συμπληρώνοντας ότι οι κάτοικοι έχουν ανάγκη αυτά τα χρήματα καθώς έχουν πληγεί οικονομικά.

«Η καθημερινότητα στο χωριό δυστυχώς έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια με τους κατοίκους να αντιμετωπίζουν προβλήματα και φθορές στην περιουσία τους» ,είπε ο κ. Βίγκας παραθέτοντας δυο περιστατικά των τελευταίων ημερών που έγιναν στο Χαλκειός και σύμφωνα με τον ίδιο δείχνουν την ανασφάλεια με την οποία ζουν οι κάτοικοι.

«Πριν δυο βράδια ένας  νεαρός κάτοικος επιστρέφοντας σπίτι του γύρω στις 2.π.μ  είδε στο γκαράζ του δυο μετανάστες που είχαν μπει για να πάρουν εργαλεία και μάλιστα ο ένας από αυτούς έβγαλε μαχαίρι, όταν ο νεαρός έβαλε τις φωνές για να ειδοποιήσει τους γονείς του. Επίσης ένας ακόμη χωριανός επέστρεφε ξημερώματα από την εργασία του και είδε δυο μετανάστες να φεύγουν από την αυλή του» ανέφερε ο πρόεδρος του Χαλκειούς, τονίζοντας και στις δυο περιπτώσεις ειδοποιήθηκε η αστυνομία, που όμως, σύμφωνα με τον κ. Βίγκα, δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση.