20 παιδιά από τη ΒΙΑΛ στα σχολεία της Χίου

Ακόμα δεν υπάρχει ενδιαφέρον εγγραφής στα ειδικά τμήματα προσφύγων από την Ουκρανία
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 30/03/2022 - 15:44

Μόλις 20 μαθητές, πρόσφυγες που διαμένουν στο ΚΥΤ στην πρώην ΒΙΑΛ παρακολουθούν σήμερα μαθήματα σε σχολεία της Χίου. Από αυτούς 9 στο δημοτικό σχολείο του Κάμπου, ένα προσφυγόπουλο πηγαίνει στο νηπιαγωγείο, ενώ 10 είναι οι μαθητές – πρόσφυγες που παρακολουθούν το πρόγραμμα εκπαίδευσης στα 1ο και 3ο Γυμνάσια Χίου και στο ΕΠΑΛ Χίου.

Τα σχολεία αυτά αλλά και εκείνα στα οποία λειτουργούν τμήματα υποδοχής, τα οποία παρακολουθούν παιδιά που διαμένουν στο νησί μας προερχόμενα από άλλες χώρες (για παράδειγμα Αλβανάκια ή παιδιά ομογενών), έλαβαν από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ηλεκτρονικό εξοπλισμό (τάμπλετ και λάπτοπ), αθλητικό υλικό, γραφική ύλη, υλικά δημιουργικής απασχόλησης και υλικό προστασίας από τον covid-19.

Στην πρωτοβουλία αυτή αναφέρθηκαν σε συνέντευξή τους στο Ράδιο «Α» οι Δ/ντές Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, κύριοι Αριστείδης Κελεπερτζής και Αιμιλιανός Ευαγγελινός, αντίστοιχα. Μάλιστα όπως είπε ο κος Κελεπερτζής συνολικά 124 παιδιά στο νησί μας έχουν ενταχθεί σε τάξεις Υποδοχής/ΖΕΠ και ΔΥΕΠ, που λειτουργούν όχι μόνο σε σχολεία της πόλης αλλά και στην περιφέρεια, όπως στη Βολισσό και τα Καρδάμυλα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι τώρα οι δύο διευθυντές δεν έχουν λάβει αίτημα για εγγραφή σε σχολεία της Χίου προσφύγων από την Ουκρανία.

exoplismos_apo_tin_ypati_armosteia_se_sholeia_tis_hioy

Σχετικά Άρθρα