Χίος, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου

Τραυματισμός 69χρονου σε φωτιά στο Λατόμι

Τρί, 12/11/2019 - 13:40

Να κάψει ξερά χόρτα στο χωράφι του στην περιοχή του Λατομίου επιχείρησε το πρωί 69χρονος, όμως η φωτιά ξέφυγε από τον έλεγχό του, με αποτέλεσμα στην προσπάθεια του να την κατασβέσει να πάθει εγκαύματα και να οδηγηθεί για νοσηλεία στο νοσοκομείο Χίου. 

Η πυροσβεστική υπηρεσία Χίου επενέβη στις 12.30 μ.μ. στο περιστατικό και έθεσε την φωτιά υπό έλεγχο.

Θυμίζουμε ότι τυπικά η αντιπυρική περίοδος έληξε στις 31 Οκτωβρίου ωστόσο  το συγκεκριμένο περιστατικό δείχνει ότι ακόμη και μια ασήμαντη φωτιά (όπως χαρακτηρίζεται τουλάχιστον από τους πυροσβέστες), μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, όπως ο τραυματισμός του 69χρονου.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 12/12/2019 - 16:22

Η Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του  Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), λαμβάνοντας υπόψη τη ήδη δυσχερή θέση που έχουν έρθει τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, με την ραγδαία αύξηση της ροής των προσφύγων/μεταναστών, εκ των οποίων εκτιμά ότι  ένα ελάχιστο ποσοστό είναι πραγματικά πρόσφυγες,  κατέθεσε ψήφισμα με το οποίο επισημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει μία και μόνο δομή καταγραφής κι αυτή μικρή.

Αναλυτικά σημειώνει:

 

  • Τα νησιά μας δεν μπορούν να σηκώσουν άλλο βάρος. Τα νησιά μας δέχονται το βάρος της υποδοχής, δεν μπορούν να δέχονται και το βάρος της φιλοξενίας, είτε μεταναστών είτε προσφύγων.

-     Όχι στις υφιστάμενες δομές – hot spot, αλλά μόνο σε μικρές δομές  πρώτης υποδοχής, καταγραφής και  ταυτοποίησης, κατόπιν σωστής χωροθέτησης.

-     Η Ελληνική Κυβέρνηση να υλοποιήσει ένα πραγματικά αποτελεσματικό χρονοδιάγραμμα άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών μας.

-     Αποτελεσματικότερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας, με σκοπό τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών.

-     Έλεγχος των Μ.Κ.Ο.

-     Τα αντισταθμιστικά μέτρα για τα 10 ακριτικά νησιά μας, να μην σχετίζονται με το μεταναστευτικό.