Χίος, Παρασκευή 3 Ιουλίου

Τριήμερο ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Χίου
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 21/03/2019 - 06:17

Κυρίες - Κύριοι, Είμαστε μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που εκπροσωπεί τα αυτιστικά άτομα στην νήσο Χίο. Σκοπός της εταιρείας μας είναι η προαγωγή και βελτίωση της ζωής και της εκπαίδευσης των ατόμων αυτών.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μας και με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού στις 2 Απριλίου 2019, πραγματοποιούμε ένα τριήμερο εκδηλώσεων στις 29-30-31 Μαρτίου 2019:

1. Μουσική Βραδιά στο Ομήρειο στις 29 (20.30) Μαρτίου με την σοπράνο Αγάπη Παπαμήτσου, την πιανίστα Κατερίνα Πρίνου και το Μουσικό Γυμνάσιο Χίου, την εκδήλωση παρουσιάζει η Ντέπη Στουπάκη.

2. Θεατρική Βραδιά στο Ομήρειο στις 30 (20.30) Μαρτίου με το έργο «Φτυστός ο Μακαρίτης», από την Θεατρική Ομάδα Χίου

3. Κινηματογραφική Βραδιά στο Ομήρειο στις 31 (20.30) Μαρτίου με την ταινία « Black Balloon», από την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου.

4. Συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Αθλητών Υγείας Χίου (Chios Running) και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου Σάμου, αγώνα δρόμου εντός της πόλεως της Χίου την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 και ώρα 10.00. Στον συγκεκριμένο αγώνα υπάρχουν δύο διαδρομές με αφετηρία και τερματισμό το Δημαρχείο Χίου:

 Η διαδρομή ενηλίκων που ακολουθεί τον κύκλο της πλατείας Νικ. Πλαστήρα αντιστρόφως της φοράς του ωρολογίου και στην συνέχεια επί των οδών Απλωταριάς, Κοραής, Λεωφόρος Αιγαίου προς Χανδρή έως το κόκκινο φάρο του λιμένα, από τον κόκκινο φάρο στον πράσινο φάρο διαμέσου της Λεωφόρου Αιγαίου, κατόπιν εντός του Κάστρου διαμέσου των οδών Μηνιώτη – Θεοτοκά και Ζαχαρίου στην Πύλη Ματζόρε και τερματισμός στο Δημαρχείο (5 χλμ).

 Η διαδρομή ανηλίκων και ΑΜΕΑ που ακολουθεί την Κανάρη προς την προκυμαία και από εκεί δεξιά επί της Λεωφ Αιγαίου έως την προτομή του Ναυάρχου Κουντουριώτη και από εκεί πίσω στην ίδια διαδρομή με αντίθετη φορά προς το Δημαρχείο (1000 μέτρα). Η είσοδος στο Ομήρειο είναι με εθελοντική συνεισφορά και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή στον αγώνα είναι 5 Ευρώ για τους ενήλικες, δωρεάν για ανήλικους (κάτω των 18 ετών) και ΑΜΕΑ. Εγγραφές για τον αγώνα θα γίνονται στο Δημαρχείο το Σάββατο πρωί 30 Μαρτίου(09:00 – 12:00) και στο φουαγιέ του Ομηρείου στις 29 και 30 Μαρτίου στις (20:00 – 22:00) κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων.

Παρακαλούμε για την προβολή των παραπάνω εκδηλώσεων μέσα από τα μέσα μαζική ενημέρωσης, που διαθέτετε και σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε σε συνέντευξη τύπου που θα δοθεί από μέλη του συλλόγου μας στην Αίθουσα «Μιχαήλ Βουρνού» στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου την 22 Μαρτίου 2019 και ώρα 09:30 πμ. Έχοντας την βεβαιότητα ότι θα αντιμετωπίσετε το παραπάνω θέμα με την κοινωνική ευαισθησία που σας διακατέχει, σας ευχαριστούμε και προσδοκούμε σε περαιτέρω επικοινωνία για το παραπάνω θέμα.

Με εκτίμηση Αντώνιος Ζερβάκης

Σχετικά Άρθρα

25 – 26 Ιουλίου ο Πατριάρχης με το νέο Μητροπολίτη θα βρεθούν στην Τένεδο για τη γιορτή της Αγίας Παρασκευής
Παρ, 03/07/2020 - 17:49

Το Σάββατο, 18 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Παναγία της Ίμβρου, θα πραγματοποιηθεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου.

Στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Μητροπολίτης Ίμβρου θα χοροστατήσει στον εσπερινό που θα τελεστεί στο Ναό του Αγίου Γεωργίου, στους Αγίους Θεοδώρους, το χωριό του Πατριάρχη.

Την Κυριακή, 19 Ιουλίου, ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου, θα προστεί της Θείας Λειτουργίας, που θα τελεστεί στις 8.30 το πρωί, στο Μητροπολιτικό Ναό στην Παναγία, συμπροσευχομένου του Πατριάρχη.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, 25 - 26 Ιουλίου, ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου θα συνοδεύσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κατά την επίσκεψή τυ στην Τένεδο για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Λέσβιος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, εξελέγη παμψηφεί από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Θρόνου, κατόπιν προτάσεως του Πατριάρχη, στις 9 του περασμένου Μαρτίου και από τις 17 Μαρτίου εγκαταστάθηκε στην Ίμβρο και ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Ωστόσο, λόγω της πανδημίας αναβλήθηκε η επίσημη τελετή ενθρονίσεώς του για καταλληλότερο χρόνο, καθώς όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης Ίμβρου «ήταν σημαντικότερη η εφαρμογή όλων των μέτρων προφύλαξης που υποδείκνυαν εκείνη την περίοδο οι αρμόδιες υγειονομικές Αρχές».

Πηγή: Tο Νησί