Β. Παππάς, Πρόεδρος ΟΕΒΕ για ανάπλαση πόλης: Δεν είμαστε αρνητικοί , αλλά χρειάζεται προσοχή να μη διώξουμε τον κόσμο από την αγορά

Ενημέρωσε για τις αλλαγές τους επαγγελματίες και εμπόρους στο Επιμελητήριο ο Δήμαρχος Χίου
Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 02/03/2018 - 15:47

Μετά τον τεχνικό κόσμο ήρθε και η σειρά των εμπόρων και επαγγελματιών να ενημερωθούν, χθες στο Επιμελητήριο από το Δήμαρχο, για τις προωθούμενες, από τη δημοτική Αρχή, αλλαγές στο κέντρο της πόλης, με σημείο αναφοράς το δημοτικό κήπο και με παρεμβάσεις μείζονος σημασίας για την κυκλοφορία των Ι.Χ.

Το τελευταίο φαίνεται ότι ήταν εκείνο που κέντρισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων με τον Πρόεδρο της Ο.Ε.Β.Ε. Βασίλη Παππά, να δηλώνει στο Ράδιο “Α” ότι καταρχήν οι επαγγελματίες δεν είδαν αρνητικά το όλο εγχείρημα, όμως υπήρξε προβληματισμός για το πώς αυτό θα λειτουργήσει σωστά.

“Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να μη δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα, αλλά πρέπει να δίνει και λύση σε υπάρχοντα. Για εμάς η βάση ξεκινάει από τη σωστή δημοτική αστική συγκοινωνία, με mini bus,π.χ. που ανά δεκάλεπτο θα μπορούν να μεταφέρουν το κόσμο από τα περιφερειακά πάρκινγκ. Το 70% των πολιτών μένει στην πόλη και οι περισσότεροι που κατεβαίνουν στο κέντρο με ΙΧ είναι από τη Χίο και τον Βροντάδο, πρέπει να υπάρχει εναλλακτική”, τόνισε ο Β. Παππάς.

Θύμισε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος το 2007 είχε παρουσιάσει σε ημερίδα την πρότασή του για μια πιο φιλική πόλη στους πεζούς κι από τότε έγιναν πράγματα, όπως η πεζοδρόμηση της Απλωταριάς. Ωστόσο δεδομένων των όσων μεσολάβησαν και κυρίως της οικονομικής κρίσης, ο ίδιος είναι προβληματισμένος, λέγοντας ότι δεν πρέπει αυτό που θα γίνει να διώξει τον κόσμο από την πόλη γιατί αυτό θα έχει άμεσες συνέπειες στην αγορά.

“Γι’αυτό η Ομοσπονδία Ε.Β.Ε. σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο θα εξετάσουμε την πρόταση και θα δούμε πως μπορούμε να παρέμβουμε βοηθώντας ουσιαστικά.”

Για την ίδια παρουσίαση που έγινε χθες στο Επιμελητήριο, στην ιστοσελίδα του σημειώνεται:

“Δημόσιες παρεμβάσεις μείζονος σημασίας όπως αυτές που σχεδιάζονται μέσω του προγράμματος «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη» αλλάζουν την καθημερινότητα του δημότη και επηρεάζουν αναμφίβολα τον τοπικό επιχειρηματικό ιστό.  Ως εκ τούτου το Επιμελητήριο Χίου θα διασφαλίζει ότι τα μέλη του θα είναι αναλυτικά ενημερωμένα, ώστε να μπορούν να λάβουν τις όποιες επιχειρηματικές τους αποφάσεις έγκαιρα και με ασφάλεια.”

Σχετικά Άρθρα