"Βοήθεια στο σπίτι". Κλειστό σήμερα λόγω απεργίας

Ανακοίνωση συμπαράστασης από το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο
Τρί, 26/06/2018 - 15:48
φωτο αρχείου

Με απεργία αντιδρούν στα μέτρα εναντίον τους οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι". 

Σχετική ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσε το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ. Σ' αυτήν σημειώνονται:

Το  ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ με αφορμή την 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στο πρόγραμμα  «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 στηρίζει  και συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα  τους. 

Αγώνα ενάντια στην δεκαπενταετή εργασιακή ομηρία τους ,ενάντια στον άπρακτο χρόνο των συναρμοδίων υπουργείων που κυλάει εις βάρος τους , ενάντια στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης που μένουν επί χρόνια μόνο δεσμεύσεις στη θεωρία , ενάντια στην απαξίωση και αποδόμηση των Δομών Βοήθεια στο σπίτι , ενάντια στην συρρίκνωση του προσωπικού και  στην έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών ενάντια στις δεσμεύσεις των κυβερνήσεων με τα 3 μνημόνια που τους εμπαίζουν διαχρονικά…..

 

Το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ μαζί με όλους τους εργαζόμενους ΑΠΑΙΤΕΙ:

 

  • Οριστική και μόνιμη λύση που θα διασφαλίζει ως θεσμό το «Βοήθεια στο Σπίτι» με κάλυψη των δαπανών από επιχορηγήσεις του κρατικού προϋπολογισμού. Τα κοινωνικά αγαθά δεν είναι εμπόρευμα!
  • Οριστική και μόνιμη λύση που  θα κατοχυρώνει το υπάρχον προσωπικό καταργώντας την 15ετή ομηρία  και θα αναγνωρίζει  την πραγματική σχέση εργασίας που είναι αορίστου χρόνου. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!!!!
  • Αναγνώριση και καταβολή  του  ανθυγιεινού  επιδόματος στους Οικογενειακούς Βοηθούς.  
  • Την πλήρωση όλων των κενών θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια εξαιτίας των πολλαπλών  προβλημάτων και  που οδηγεί στην συρρίκνωση και αποδόμηση του «Βοήθεια Στο Σπίτι».

  Η Ε.Γ. έχει προκήρυξη στάση εργασίας την Τετάρτη 27/6/2018 από τις 11:00πμ. έως πέρας του ωραρίου προκειμένου να καλύψει συνδικαλιστικά τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης δομής «Βοήθεια στο σπίτι» (ως μέλη του συλλόγου ΟΤΑ των εργαζομένων του Δήμου Χίου και των Ν.Π) που ανήκουν στην δύναμη μας η οποία εγκρίθηκε από την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ με την Α.Π. 360-26/6/2018 απόφαση της.

   Η Ε.Γ. του ΝΤ Χίου  της ΑΔΕΔΥ απαιτεί από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για να σταματήσει την ομηρία και τον εμπαιγμό των εργαζομένων επί σειρά ετών σε όλες τις δομές «Βοήθεια στο σπίτι», «ΚΗΦΗ», βρεφονηπιακών σταθμών κτλ με οριστικές και μόνιμες λύσεις. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στις δομές με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το κράτος. 

   Είμαστε πάντα με αίσθημα ευθύνης και συνδικαλιστικής συνέπειας στο πλευρό των εργαζομένων για το σύνολο των εργατικών δικαιωμάτων και την ανάκτηση των κεκτημένων μας.  

Για την Εκτελεστική Γραμματεία
του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ

            Ο πρόεδρος                         Η Γεν. Γραμματέας

 

 

                                        Μ . Σκουφαλος                          Σ. Γατανά 

 

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και το Εργατικό Κέντρο: 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χίου στηρίζει και συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι στον δίκαιο αγώνα τους για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και στην 24ωρη Απεργία την Τρίτη 27/6/2018.

Μαζί με τους εργαζόμενους διεκδικούμε και απαιτούμε άμεσα:

  1. Οριστική και μόνιμη λύση που θα διασφαλίζει ως θεσμό το «Βοήθεια στο Σπίτι».
  2. Οριστική και μόνιμη λύση που  θα κατοχυρώνει το υπάρχον προσωπικό καταργώντας την 15ετή ομηρία  και θα αναγνωρίζει  την πραγματική σχέση εργασίας που είναι αορίστου χρόνου.
  3. Καταβολή των  αποδοχών - δεδουλευμένων  που μας οφείλονται  καθώς η χρηματοδότηση της νέας παράτασης ξεπέρασε κάθε προηγούμενη καθυστέρηση
  4. Αναγνώριση και καταβολή  του  ανθυγιεινού  επιδόματος στους Οικογενειακούς Βοηθούς.                                                    
  5. Την πλήρωση όλων των κενών θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια εξαιτίας των πολλαπλών  προβλημάτων και  που οδηγεί στην συρρίκνωση και αποδόμηση του ΄΄Βοήθεια Στο Σπίτι΄΄΄.  
  6. Την αντικατάσταση όλου του στόλου των αυτοκινήτων καθώς αυτά είναι πλέον 15ετίας με πάρα πολλά προβλήματα που τα καταστούν επικίνδυνα προς χρήση.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο πλευρό τους μέχρις ότου να δοθεί οριστική λύση στα δίκαια αιτήματά τους.

 

Σχετικά Άρθρα