Χίος, Κυριακή 19 Ιανουαρίου

Ξανά προβλήματα με μαθητικά δρομολόγια στην Βολισσό

Δυο φορές την εβδομάδα δεν υπάρχει δρομολόγιο επιστροφής για Παρπαριά
Παρ, 11/10/2019 - 09:44

Ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς επανήλθαν στο προσκήνιο προβλήματα με τις μεταφορές μαθητών από την Παρπαριά στο σχολείο της Βολισσού.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η δημοτική σύμβουλος από την Αμανή, Βιβή Ποταμούση, χθες ενημερώθηκαν οι γονείς ότι η επιστροφή των 6 μαθητών της Παρπαριάς από τη Βολισσό στο χωριό δεν θα γίνεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη .

Το πρωί ο Σύλλογος Γονέων της Βολισσού είχε συνάντηση με τη Δ/νση του Σχολείου, παρουσία και της δημοτικής συμβούλου Αμανής, προκειμένου να δουν τι μέλλει γενέσθαι.

Για το θέμα της εκτέλεσης των μαθητικών δρομολογίων, υπεύθυνη είναι η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, η οποία υπηρεσιακά τη Δευτέρα προχώρησε σε διαγωνισμό με διαπραγμάτευση για την εκτέλεση των συγκεκριμένων δρομολογίων, για τα οποία όμως δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον.

«Θα τα ξαναβγάλω σε διαπραγμάτευση», ανέφερε στην «Α» ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, άγνωστο όμως παραμένει ποια θα είναι η τύχη και της νέας προσπάθειας.

Ακολουθεί η ανάρτηση που έκανε για το θέμα η κα Ποταμούση:

«Πριν λίγο, ανοίγοντας το email μου βρήκα μια επιστολή από τον διευθυντή του σχολείου της Βολισσού( Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις που εξυπηρετεί τις ανάγκες των παιδιών όλων των χωριών της Αμανής) την οποία κοινοποιούσε στον κ. Αντιδήμαρχο, στον κ. Αντιπεριφερειάρχη και σε όποιον άλλο αφορά ή μπορεί να προσφέρει για να λυθεί το πρόβλημα της μετακίνησης των 6 μαθητών από την Παρπαριά.
Να θυμίσω ότι η μετακίνηση των μαθητών στην Αμανή κάθε χρόνο είναι πρόβλημα και κάθε χρόνο λύνεται με υποχωρήσεις, κυρίως σε βάρος των μαθητών και των γονέων τους. Ανάδοχος είναι το αστικό ΚΤΕΛ Χίου. Απορώ λοιπόν γιατί, αφού πλέον έχει καθιερωθεί σαν πρόβλημα δεν... καθιερώνουμε μια άλλη λύση. Όχι μόνο στην μετακίνηση των μαθητών, αλλά και στη μετακίνηση των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών.
Να θυμίσω επίσης ότι εκτός από τη Περιφέρεια που πληρώνει και έχει την ευθύνη της σύμβασης για τη μεταφορά των μαθητών, σε όλο το νησί, δαπανώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ο Δήμος και στα πλαίσια της ρήτρας Αμανής, επιδοτεί με πάνω από 50.000 ευρώ το χρόνο, το εσωτερικό δρομολόγιο της Αμανής, αυτό που ενώνει τα χωριά μας τρεις φορές την εβδομάδα, ξεκινάει δλδ από Βολισσό και καταλήγει Βολισσό. Να σας θυμίσω τα απαρχαιωμένα έως επικίνδυνα λεωφορεία; Τα δρομολόγια με τα οποία φτάνει κανεις στην πόλη της Χίου μετά τις εννέα το πρωί και πρέπει στη μια παρά να είναι έτοιμος για αναχώρηση, χωρίς συνήθως να έχει ολοκληρώσει τις δουλειές του( και δεν μιλάμε για επίσκεψη σε γιατρό και για θέματα υγείας); Ότι το πιο σύντομο ανέκδοτο για τουρίστες είναι το «κάθε πόση ώρα έχει δρομολόγιο» αφού ακόμη και το καλοκαίρι τα δρομολόγια είναι τα ίδια ( δλδ ένα από την πόλη της Χίου προς την Αμανή και ένα το απόγευμα από Αμανή προς πόλη );
Υπάρχει λύση και θα κατατεθεί μαζί με άλλες προτάσεις για τα θέματα που αφορούν στην Αμανή στο Δημοτικό Συμβούλιο. Λύση που θα βοηθήσει και παράλληλα θα λύσει αρκετά από τα πολλά και σοβαρά θέματα που απασχολούν εμάς που επιλέξαμε την Αμανή για μόνιμη κατοικία και μας στερούν δικαιώματα αυτονόητα για άλλες περιοχές.»

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 19/01/2020 - 19:08
φωτο ΕΚΑΒ

Άγιο... είχε σήμερα Κυριακή πρωϊ οδηγός, που στην παραλιακή οδό Χίου - Βροντάδου, έχασε το έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε τοιχίο και στη συνέχεια έπεσε πάνω στα βράχια.

Από την σφοδρή σύγκρουση προκλήθηκαν στο αυτοκίνητο υλικές ζημιές, ενώ ο οδηγός βγήκε από αυτό με λίγες μόνο αμυχές.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, όπως εξακρίβωσε στη συνέχεια η τροχαία δεν διέθετε άδεια οδήγησης και συνελήφθη με την διαδικασία του αυτοφώρου.