Χίος, Τρίτη 18 Δεκεμβρίου

Ξανανοίγει μετά από μια δεκαετία η πύλη των Σκλαβιών

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 17/07/2018 - 16:19

Στις 4 Αυγούστου ανοίγει μετά από μια δεκαετία η κατασκήνωση των Σκλαβιών , για δυο κατασκηνωτικές περιόδους ( 4/8 με 14/8 και 18/8 με 28/8) για παιδιά ηλικίας από 8 έως 15 ετών και μια κατασκηνωτική περίοδο για ενήλικες( τον Σεπτέμβριο) , με τις αιτήσεις για τις εγγραφές των  παιδιών  να ξεκινούν την Δευτέρα 23 Ιουλίου στο Δήμο Χιου  και στα ΚΕΠ.

 «Καταφέραμε ένα δύσκολο στόχο που είχαμε θέσει από το περσινό καλοκαίρι», ανέφερε ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, συμπληρώνοντας ότι « έγινε μεγάλη προσπάθεια από τις υπηρεσίες του δήμου για να προλάβουμε».

Στην κατασκήνωση των Σκλαβιών, οι εργασίες είναι πυρετώδης προκείμενου να ετοιμαστεί ο χώρος για να μπορέσει να φιλοξενήσει παιδιά. Έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητοι καθαρισμοί  με την δημοτική αρχή να δίνει ένα αγώνα δρόμου για να προλάβει.«Άμεσα θα  βγει και η προκήρυξη για να προχωρήσουμε και στην πρόσληψη προσωπικού 25 με 30 ατόμων  διαφόρων ειδικοτήτων» ανέφερε ο Μανώλης Βουρνούς, ευχαριστώντας τόσο τους  υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου Χίου όσο και τον τοπικό βουλευτή Ανδρέα Μιχαηλίδη.

«Είμαστε από τους ελάχιστους δήμους πανελλαδικά που καταφέραμε να εντάξουμε την κατασκήνωση των Σκλαβιών και ο τοπικός βουλευτής μας στήριξε σε αυτό», τόνισε ο δήμαρχος Χίου.

Η κατασκήνωση έχει την δυνατότητα φιλοξενίας 100 περίπου παιδιών, αριθμός που θα διαμορφωθεί ανάλογα με τις ηλικίες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, ενώ το πρόγραμμα θα έχει ψυχαγωγικές και δημιουργικές δραστηριότητες, ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Μυριαγκός  που προέτρεψε τους γονείς να στείλουν «άφοβα» όπως χαρακτηριστικά είπε, τα παιδιά τους στην κατασκήνωση.

Το κόστος για 10 μέρες κατασκήνωσης έχει καθοριστεί από το Υπουργείο στα 30 ευρώ, με τον Μανώλη Βουρνού να τονίζει ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει έκτος κατασκήνωσης για οικονομικούς λόγους.

«Έχουμε δημιουργήσει μια επιτροπή που θα εξετάζει τις αιτήσεις και αν κάποια οικογένεια δεν μπορεί να πληρώσει το ποσό  η επιτροπή θα κρίνει βάση των δικαιολογητικών που θα  κατατεθούν αν ανήκει  στις ευάλωτες ομάδες», τόνισε ο δήμαρχος Χίου.

Την τεχνογνωσία του camp, που ήδη λειτουργεί από πέρσι, μεταφέρει στην κατασκήνωση των Σκλαβιών και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Χίου με τον  πρόεδρο του  Παντελή Καμπούρη να τονίζει ότι «στόχος όλων μας είναι να  λειτουργήσει με ασφάλεια η κατασκήνωση και κανένα παιδί να μην μείνει εκτός».

voyrnoys-myriagkos-kampoyris_gia_kataskinosi_sklavion

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 18/12/2018 - 16:13

«Θεός ων ειρήνης, Πατήρ οικτιρμών, της μεγάλης βουλής Σου τον Άγγελον, ειρήνην παρεχόμενον, απέστειλες ημίν…» (Ωδή ε΄ Καταβασίες Χριστουγέννων).

       «Θεέ μου, που είσαι Θεός της ειρήνης και φιλάνθρωπος Πατέρας, μας έστειλες τον Υιόν Σου τον Μονογενή, Αγγελιαφόρο της μεγάλης και προαιώνιας απόφασής Σου, που προσφέρει σε μας την ειρήνη με Σένα…» (Ωδή ε΄ Καταβασίες Χριστουγέννων).

 

Πράγματι, αγαπητοί μου αδελφοί και συνοδοιπόροι, ο Χριστός ξαναγεννιέται και φέτος για να μας ενώσει και πάλι με τον Ουράνιο Πατέρα μας. Έρχεται και πάλι να φέρει την ειρήνη στην ψυχή μας κάνοντάς μας κοινωνούς της Ειρήνης Του. Δεν φέρνει, όμως, την κοσμική ειρήνη, όπως λανθασμένα περιμένουν κάποιοι· φέρνει την Ειρήνη που πρέπει ο καθένας από εμάς να έχει με τον Θεό.

Ο άνθρωπος που ειρηνεύει με τον Θεό επιτρέπει να γεννηθεί μέσα του ο Υιός Του.

Ο άνθρωπος που ειρηνεύει με τον Θεό ειρηνεύει και με τον συνάνθρωπό του.

 

Αυτή η Ειρήνη λείπει από την ψυχή μας, γι᾽ αυτό και τα τελευταία χρόνια η βία και η κακοποίηση έχουν εισβάλει στην καθημερινότητά μας και τα δελτία ειδήσεων βρίθουν από τέτοιου είδους νέα.

 

Ο άνθρωπος για να αποκτήσει και να διατηρήσει αυτή την Ειρήνη πρέπει να μάθει ν᾽ αγαπά αυτό που έχει, να ζει το παρόν του ευχαριστιακά, νιώθοντας ευγνωμοσύνη γι᾽ αυτό. Αυτός που αγαπά και έχει την ειρήνη στην ψυχή του δεν αναβάλει να ζήσει το παρόν.

 

Αυτό, εξάλλου, είναι και το μήνυμα που προσπαθούμε να μεταγγίζουμε στα παιδιά μας. Πολλές φορές η αναζήτηση της κοσμικής ευτυχίας μάς οδηγεί να χρησιμοποιούμε ή να σκεφτόμαστε δόλιους τρόπους για να τα καταφέρουμε, γεγονός που μόνο ειρήνη δεν φέρνει στην ψυχή μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση από τον συνάνθρωπό μας, πολλές φορές, με βίαιο τρόπο, τη ρήξη της σχέσης μας με τον Θεό Πατέρα μας και ουσιαστικά τον βέβαιο πνευματικό μαρασμό μας.

Εύχομαι σε όλους να αναζητάμε αυτήν την Ειρήνη που μας προσφέρει ο Τεχθείς Χριστός με την πεποίθηση να τη διατηρούμε στην ψυχή και τη ζωή μας!

 

 

                                            Καλά κι Ευλογημένα Χριστούγεννα & Ειρηνικό το νέο έτος!

                                                                                                 Με την εν Χριστώ αγάπη

                                                                                                       π. Αντώνιος Παπανικολάου