Ξεκινά στην Χίο το 11ο Καρδιολογικό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου

ΕΥΣΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΣΕ ΔΩΡΗΤΕΣ
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 05/09/2019 - 14:04

Στο νησί μας διοργανώνεται από την Ελληνική Καρδιολογική εταιρεία το 11ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου από αύριο Παρασκευή έως και την Κυριακή.

Οι καρδιολόγοι της Χίου Νίκος Σμυρνιούδης και Θανάσης Καρτάλης μαζί με συναδέλφους τους τον Νικόλαο Μαρινάκη από την Λήμνο και τον Στρατή Ταπανλή από την Μυτιλήνη, αναφέρθηκαν στους στόχους του συνεδρίου τονίζοντας ότι απευθύνεται τόσο σε ιατρούς όσο και στους απλούς πολίτες.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ξεχωριστό έργο που προσφέρει το ανθρώπινο και επιστημονικό προσωπικό της καρδιολογικής Κλινικής Χίου αλλά και ο συνεχής εξοπλισμός με σύγχρονα μηχανήματα που προέρχεται κατά κύριο μέρος από δωρεές επιφανών Χιωτών.

Για το λόγο αυτό στο πλαίσιο του συνεδρίου θα τιμηθούν οι :Παναγιώτης Τσάκος, Λουκάς Κτιστάκης, Συμεών Παληός, Νίκος και Ηρώ Λω, Γιώργος και Καλλιόπη Μπαρλή, Γιώργος Νικολός και η σύζυγος του καθώς και  οι Στάμος και Αδαμάντιος Φαφαλιός, μιας και  με τις  δωρεές τους  η καρδιολογική Κλινική του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου μπορεί και προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους πολίτες.

Χαρακτηριστική είναι η φράση του καρδιολόγου Νίκου Μαρινάκη που χαρακτήρισε τυχερούς τους Χιώτες για την Καρδιολογική Κλινική που διαθέτουν, συμπληρώνοντας ότι στο υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο οι αντίστοιχες κλινικές είναι υποβαθμισμένες.

xekina_ayrio_sti_hio_to_11o_kardiologiko_synedrio

Σχετικά Άρθρα