Ξεκινά την Τετάρτη το 49ο Συνέδριο Νοσηλευτών στη Χίο

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 17/05/2022 - 14:17

Ξεκινά την Τετάρτη 18 Μαΐου το 49ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος θα φέρει στο νησί μας 700 νοσηλευτές από όλη τη χώρα.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Χίου από τον Δήμαρχο Σταμάτη Κάρμαντζη, την διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου Ελένη Κανταράκη και την Προέδρου του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδας, Ελένη Κυρίτση.

Το συνέδριο θα λάβουν μέρος περίπου 700 νοσηλευτές με την κ. Κανταράκη να τονίζει ότι πρόκειται για επιστήμονες από την Ελλάδα και την Κύπρο προσθέτοντας ότι η νοσηλευτική είναι μια επιστήμη που κάθε χρόνο εξελίσσεται και για τον λόγο αυτό τα επιστημονικά συμπεράσματα των συνεδρίων είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

Στην πολύτιμη συνεισφορά των νοσηλευτών, κυρίως τα δυο τελευταία  χρόνια της πανδημίας, αναφέρθηκε η κ. Κυρίτση προσθέτοντας ότι ακόμη και bullying δέχονταν τα δυο τελευταία  χρόνια καθώς  διοικητικοί υπάλληλοι νοσοκομείων στην Ελλάδα αντιμετωπίζοντας τους ως φορείς του ιού.

«Έβαζαν κόκκινη κορδέλα έτσι ώστε να μην πλησιάζουμε», τόνισε η κ. Κυρίτση.

Την ευγνωμοσύνη του στο έργο που προσφέρουν οι νοσηλευτές εξέφρασε ο Σταμάτης Κάρμαντζης που απένειμε συμβολικά στις δυο κυρίες το επετειακό μετάλλιο του Δήμου Χίου.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί στις 21 Μαΐου ενώ οι εργασίες του θα πλαισιωθούν και με εκδήλωση παραδοσιακών χορών Τετάρτη και Πέμπτη στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα.

 

 

 

 

 

49o_synedrio_nosileyton_sti_hio

Σχετικά Άρθρα