Χίος, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για δωρεάν εγγραφή στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Π. Καμπούρης: "Στους δημοτικούς παιδικούς θα δεχθούμε συνολικά 320 με 340 παιδιά"
Τρί, 12/07/2016 - 14:49

Ξεκινά σήμερα  η υποβολή αιτήσεων για  συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που αφορά την χρηματοδότηση της φιλοξενίας παιδιών στους παιδικούς σταθμούς. 

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα από το οποίο επιδιώκει να ωφεληθεί και φέτος το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Χίου, το οποίο έχει την ευθύνη λειτουργίας των 7 δημοτικών παιδικών σταθμών.

«Πέρσι το 50% των παιδιών και βρεφών είχαν ενταχθεί και οι γονείς τους δεν πλήρωναν τροφεία», ανέφερε στην «Α» ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Παντελής Καμπούρης, λέγοντας ότι και φέτος θα επιδιωχθεί να γίνει κάτι ανάλογο, ίσως και καλύτερο, αφού υπάρχει δυνατότητα μέχρι και το 70% των εγγραφέντων να τυγχάνουν χρηματοδότησης.

Γι’αυτό το σκοπό, διευκρίνισε, οι εργαζόμενοι τόσο στα γραφεία του Νομικού Προσώπου, όσο και στους παιδικούς σταθμούς είναι έτοιμοι να συνδράμουν τους ενδιαφερόμενους γονείς για να υποβάλλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους στο πρόγραμμα  «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» . Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι τα  μεσάνυχτα της 29ης Ιουλίου (αιτήσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση eetaa.gr και paidikoi.eetaa.gr ή ταχυδρομικώς στην διεύθυνση: Μυλλέρου 73 - 77 Αθήνα, Τ.Κ. 10436. 

Οι προσωρινοί πίνακες των επιτυχόντων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ στις 17 Αυγούστου, ενώ οι τελικοί πίνακες, μετά την εξέταση τυχόν ενστάσεων, στις 24 Αυγούστου.

Ήδη για εγγραφή στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 400 περίπου άτομα, με τον κ. Καμπούρη να εκτιμά ότι το επόμενο διάστημα  λόγω και του προγράμματος του ΕΣΠΑ, το σύνολο θα φτάσει στους 500.

«Υπολογίζουμε ότι φέτος με την προσθήκη και του βρεφικού τμήματος στον σταθμό της Καλλιμασιάς θα καλύψουμε 320 με 340 παιδιά και βρέφη», τόνισε ο κ. Καμπούρης ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι τον Σεπτέμβρη θα είναι έτοιμοι, να ξεκινήσουν το νέο εκπαιδευτικό έτος, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Στόχος της διοίκησης του Νομικού Προσώπου μέσα στην επόμενη χρονιά είναι να προχωρήσει το κτηριακό πρόγραμμα που αφορά τον παιδικό σταθμό στο Χαλκειός καθώς και την επέκταση του σταθμού της οδού Καλουτά.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 22/01/2020 - 21:41

Σεισμική δόνηση εντάσεως 5,3 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Τουρκία, στις 9:22 μ.μ. 

Ο σεισμός είχε βάθος 10 χιλιομέτρων και έγινε αισθητός σε Χίο και Λέσβο.