
Αλλαγή στο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων έφερε η αλλαγή στο ωράριο κυκλοφορίας των πολιτών, καθώς σύμφωνα με την πρόεδρο του εμπορικού Συλλόγου Χιου Βικτωρία Αμπαζή, η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 9.μ.μ επέβαλε το κλείσιμο των καταστημάτων στις 8.30.
«Τώρα που η απαγόρευση κυκλοφορίας μεταφέρθηκε στις 11 μ.μ μπορούν και τα καταστήματα να εφαρμόσουν το θερινό ωράριο λειτουργιάς τα απογεύματα που είναι Τρίτη και Παρασκευή 6-9 μ.μ», τόνισε η πρόεδρος του εμπορικού Συλλόγου, συμπληρώνοντας ότι το τρίτο απόγευμα λειτουργιάς θα εφαρμοστεί από τον Ιούλιο.
Αναφορικά με την κίνηση στα καταστήματα η κ. Αμπαζή υπογράμμισε ότι «άρχισε ουσιαστική κίνηση μετά την Μ.Τετάρτη» υποστηρίζοντας ότι το άνοιγμα της εστίασης θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο την αγορά.
«Το μεγάλο πρόβλημα στα καταστήματα θα εμφανιστεί μετά τον Σεπτέμβριο όταν θα… ξεπαγώσουν οι οφειλές της περιόδου του lock down», ανέφερε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χίου.
Τέλος η κ.Αμπαζή είπε ότι από την 1η Μαΐου είναι σε ισχύ η ενδιάμεση περίοδος εκπτώσεων που θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Μαΐου, με τον Εμπορικό σύλλογο ωστόσο να προτείνει τα καταστήματα την Κυριακή 9 Μαΐου να είναι κλειστά.