Χίος, Τετάρτη 5 Αυγούστου

Ξεκίνησε το καλοκαιρινό camp του Δήμου Χίου και του ΝΠΔΔ

Πέμ, 02/07/2020 - 14:19

 

Περισσότερα από 110 παιδιά συμμετέχουν στο καλοκαιρινό camp του Δήμου Χίου που ξεκίνησε από χτες την λειτουργία του  στο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χίου αλλά και σε άλλες δομές του Νομικού προσώπου.

«Μέχρι στιγμής έχουμε γύρω στα 110 παιδιά που απασχολούνται σε διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες», ανέφερε ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δήμου Χίου Γιάννης Μανάρας καλώντας όσους γονείς ενδιαφέρονται να γράψουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα.

«Τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής που απαιτούν τα πρωτόκολλα για την πανδημία και οι γονείς μπορούν να είναι ήσυχοι», ανέφερε ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ.

Για ένα δύσκολο εγχείρημα εν μέσω πανδημίας έκανε λόγο ο υπάλληλος του ΝΠΔΔ Σταμάτης Λίναρης, τονίζοντας ότι φέτος δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα σωματεία και σύλλογοι που εμπλέκονται τα προηγούμενα χρόνια.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 04/08/2020 - 20:45

Ο καλός μας καθηγητής, ο ... Ίμβριος Τάσσος Φούτσος έφυγε απ' την ζωή.

Η ΕΛΜΕ για τον θάνατο του εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: 

"Το ΔΣ της  ΕΛΜΕ Χίου εκπροσωπώντας σύσσωμο τον εκπαιδευτικό κόσμο του νομού μας, εκφράζει τη βαθιά οδύνη του για την απώλεια του εκλεκτού, πρώην συναδέλφου Καθηγητή Μαθηματικών  Αναστάσιου Φούτσου, που τόσο πρόωρα και απροσδόκητα έφυγε από κοντά μας.

Ο κύριος Τάσος όπως όλοι τον γνωρίζαμε, ήταν υπόδειγμα ήθους και αφοσίωσης εκπαιδευτικού. Υπηρέτησε με συνέπεια, επιστημονική επάρκεια, εντιμότητα και αξιοπρέπεια το λειτούργημά του  επί σειρά ετών δίνοντας τον αγώνα του μέσα στις αίθουσες, αλλά και έξω από αυτές, αφού διετέλεσε επί σειρά ετών Διευθυντής σε σχολικές μονάδες του νησιού, καθώς και Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Χίου. Υπήρξε ένας  εξαιρετικός παιδαγωγός, ένας υπέροχος συνεργάτης και κυρίως ένας σπάνιος, αληθινός Άνθρωπος που τιμούσε με την ήρεμη χαμογελαστή παρουσία και το ήθος του το χώρο της εκπαίδευσης και την τοπική κοινωνία.

Τιμώντας τη μνήμη του, το ήθος και την πολυετή προσφορά του, το ΔΣ αποφάσισε: αντί στεφάνου να καταθέσει ένα συμβολικό ποσό  για τη ενίσχυση κοινωφελούς σκοπού, να παραστεί αντιπροσωπεία του ΔΣ στη νεκρώσιμη ακολουθία και να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στoν τοπικό τύπο.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

Καλό σου ταξίδι κύριε Τάσο.  Η τεράστια προσφορά σου στην εκπαίδευση αποτελεί παρακαταθήκη για όλους μας"