Ξεκινούν από τον περιφερειακό οι αλλαγές στο δημοτικό φωτισμό

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ: ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑ 70%
Πέμ, 08/09/2022 - 16:03

Στη Χίο προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα στις εργασίες αντικατάστασης τμημάτων του δημοτικού φωτισμού, με στόχο την αναβάθμισή του και την εξοικονόμηση ενέργειας, που αποτιμάται στο 70%, βρίσκεται ο ανάδοχος,  όπως γνωστοποίησε σήμερα μέσω του Ράδιο "Αλήθεια", ο Δήμαρχος, Σταμάτης Κάρμαντζης.

Ο Δήμαρχος ερωτώμενος για τα νέα μέτρα που καλούνται να εφαρμόσουν και οι Δήμοι, δεδομένης της ενεργειακής κρίσης, σημείωσε ότι έγκαιρα και πριν φτάσουμε σ'αυτήν την κατάσταση -που έχει λάβει πανευρωπαϊκή διάσταση- ο Δήμος φρόντισε να αναθέσει, έργο προϋπολογισμού 8.777.302.82€, που προβλέπει σημαντικές αλλαγές στο δημοτικό φωτισμό, όπως αντικατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση 18.000 φωτιστικών, αλλά και άμεση γνώση των όποιων βλαβων παρουσιάζονται, μέσω εγκατάστασης συστημάτων τηλεελέγχου.

Ο ανάδοχος, που επελέγη μετά από διεθνή διαγωνισμό, για τα επόμενα 12 έτη αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας το έργο συντήρησης του δημοτικού φωτισμού.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο, οι εργασίες θα ξεκινήσουν από τον περιφερειακό δρόμο της πόλης και επιδιώκεται να ολοκληρωθούν μέχρι το Δεκέμβριο με Ιανουάριο.

 

Σχετικά Άρθρα