Χίος, Παρασκευή 29 Μαΐου

Ξεκινούν για τους μαθητές της Γ' Λυκείου τα μαθήματα από το σπίτι

Ακούστε το ηχιτικό
Δευ, 16/03/2020 - 13:21
Ηχητικό απόσπασμα: 

Στην τελική ευθεία για την εξ' αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών της Γ' Λυκείου βρίσκονται και τα σχολεία της Χίου, με τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ευτυχία Βλυσίδου, να τονίζει το πρωί στο Ράδιο "Αλήθεια" ότι ήδη στα Γενικά Λύκεια, τα ΕΠΑΛ και τις Λυκειακές τάξεις έχει διαπιστωθεί ότι για την ολοκλήρωση της ύλης υπολείπονται 5 εβδομάδων μαθήματα.

Σε κάθε σχολείο, είπε, έχει συγκροτηθεί 3μελής επιτροπή και οι μαθητές θα ενημερωθούν άμεσα για το πως θα ξεκινήσουν τα διαδικτυακά μαθήματα και στις υπόλοιπες τάξεις, ενώ τα σχολεία επικοινωνούν και με τους γονείς των μαθητών.

"Θα αξιοποιηθούν όλα τα εργαλεία που διαθέτουμε", σημείωσε η κα Βλυσίδου και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έμψυχο δυναμικό που σε τοπικό επίπεδο ανέλαβε  τις λεπτομέρειες αυτής της διαδικασίας, με τη συνδρομή και του συλλόγου των εκπαιδευτικών πληροφορικής, λέγοντας ότι από εκεί και πέρα η πορεία του εγχειρήματος θα εξαρτηθεί από τις αντοχές του συστήματος του υπουργείου Παιδείας.

Όπως εκτιμούν μάλιστα τα στελέχη της εκπαίδευσης οι ανήλικοι μαθητές, όντας καλοί γνώστες των νέων τεχνολογιών, θα μπορέσουν εύκολα να προσαρμοστούν στα μαθήματα τα οποία θα μπορούν να γίνονται ακόμη και με την χρήση των κινητών τους ή των τάμπλετ.

Όσο για τους ενήλικες των εσπερινών σχολείων, όπου μπορεί να παρουσιάζονται κάποια προβλήματα, καταβάλλονται -είπε η κα Βλυσίδου- προσπάθειες από τα σχολεία τους ώστε κι αυτοί οι μαθητές  να ενταχθούν στις νέες συνθήκες εκπαίδευσης που διαμορφώνονται, λόγω της απόστασης που επιβάλλεται να υπάρχει, εξαιτίας του κορωνοϊού.

Σχετικά Άρθρα

Πρόταση "Αρχιπελάγους" και άλλων οργανώσεων για οπτική επαφή με θαλάμους μεγάλων σκαφών αλιείας
Παρ, 29/05/2020 - 15:41
Ηχητικό απόσπασμα:

Στα 4 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών ζωοδέλφινων που  εντοπίστηκαν στο Β.Α. Αιγαίο με εμφανή σημάδια δολοφονίας. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα πτερύγια των δελφινιών είχαν κοπεί με μαχαίρι – δηλαδή είχαν πεταχτεί στη θάλασσα ζωντανά για να πνιγούν, καταγγέλλει ο Δ/ντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», Θοδωρής Τσιμπίδης, σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» επισημαίνοντας τις ευθύνες που έχουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις στο ζήτημα της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Όπως εξήγησε τα συγκεκριμένα είδη, τα οποία μελετούν εδώ και 20 χρόνια στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Ικαρία, τη Χίο και τη Σάμο, παραμένουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στο ανοιχτό πέλαγος, σε περιοχές με βαθιά νερά. Τα τελευταία 5 χρόνια, λόγω της υπεραλίευσης και της μείωσης των ιχθυοαποθεμάτων έχει αλλάξει η συμπεριφορά τους και προσεγγίζουν εργαλεία της μέσης αλιείας. Ο ίδιος θεωρεί ότι ειδικά τα νεαρά δελφίνια εγκλωβίζονται στα δίχτυα και στη συνέχεια θανατωνονται από τους αλιείς.

Το Ινστιτούτο «Αρχιπέλαγος» εστιάζοντας στην ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για να περιοριστεί η καταστροφή στο θαλάσσιο περιβάλλον έχει καταθέσει πρόταση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και σε συνεργασία με άλλους φορείς και στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό όργανο των υπουργείων γεωργίας προκειμένου να τοποθετηθούν σύγχρονα μέσα στα μεγάλα σκάφη αλιείας που θα παρέχουν οπτική επαφή με τον θάλαμο και θα καταγράφουν εικόνες από την πρύμνη τους.