Ξεκινούν για τους μαθητές της Γ' Λυκείου τα μαθήματα από το σπίτι

Ακούστε το ηχιτικό
Δευ, 16/03/2020 - 13:21
Ηχητικό απόσπασμα: 

Στην τελική ευθεία για την εξ' αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών της Γ' Λυκείου βρίσκονται και τα σχολεία της Χίου, με τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ευτυχία Βλυσίδου, να τονίζει το πρωί στο Ράδιο "Αλήθεια" ότι ήδη στα Γενικά Λύκεια, τα ΕΠΑΛ και τις Λυκειακές τάξεις έχει διαπιστωθεί ότι για την ολοκλήρωση της ύλης υπολείπονται 5 εβδομάδων μαθήματα.

Σε κάθε σχολείο, είπε, έχει συγκροτηθεί 3μελής επιτροπή και οι μαθητές θα ενημερωθούν άμεσα για το πως θα ξεκινήσουν τα διαδικτυακά μαθήματα και στις υπόλοιπες τάξεις, ενώ τα σχολεία επικοινωνούν και με τους γονείς των μαθητών.

"Θα αξιοποιηθούν όλα τα εργαλεία που διαθέτουμε", σημείωσε η κα Βλυσίδου και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έμψυχο δυναμικό που σε τοπικό επίπεδο ανέλαβε  τις λεπτομέρειες αυτής της διαδικασίας, με τη συνδρομή και του συλλόγου των εκπαιδευτικών πληροφορικής, λέγοντας ότι από εκεί και πέρα η πορεία του εγχειρήματος θα εξαρτηθεί από τις αντοχές του συστήματος του υπουργείου Παιδείας.

Όπως εκτιμούν μάλιστα τα στελέχη της εκπαίδευσης οι ανήλικοι μαθητές, όντας καλοί γνώστες των νέων τεχνολογιών, θα μπορέσουν εύκολα να προσαρμοστούν στα μαθήματα τα οποία θα μπορούν να γίνονται ακόμη και με την χρήση των κινητών τους ή των τάμπλετ.

Όσο για τους ενήλικες των εσπερινών σχολείων, όπου μπορεί να παρουσιάζονται κάποια προβλήματα, καταβάλλονται -είπε η κα Βλυσίδου- προσπάθειες από τα σχολεία τους ώστε κι αυτοί οι μαθητές  να ενταχθούν στις νέες συνθήκες εκπαίδευσης που διαμορφώνονται, λόγω της απόστασης που επιβάλλεται να υπάρχει, εξαιτίας του κορωνοϊού.

Σχετικά Άρθρα