
Από την Πέμπτη 7 Ιουλίου ξεκινά η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας τους ψεκασμούς για το δάκο, στις περιοχές του Νομού που έχουν ποσοστό καρποφορίας μεγαλύτερο από 25%, στα πλαίσια του προγράμματος της Δακοκτονίας 2016.
Με ανακοίνωσή της η υπηρεσία καλεί τους παραγωγούς να έχουν τα αγροκτήματά τους ανοιχτά και αν είναι δυνατόν να παρευρίσκονται σε αυτά προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.
Επίσης να απομακρύνουν τα ζώα τους από τις περιοχές ψεκασμού.
Oι μελισσοκόμοι να μεταφέρουν τα μελισσοσμήνη τους σε περιοχές που δεν θα γίνουν ψεκασμοί ή σε απόσταση μεγαλύτερη από πέντε (5) χιλιομέτρων από τα όρια των ψεκαζόμενων περιοχών.
Οι πρόεδροι των οικισμών θα ενημερώνονται για την συγκεκριμένη ημερομηνία ψεκασμού του οικισμού τους.
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2271027161-2271353332






































