Χίος, Δευτέρα 10 Αυγούστου

Υπερ λούξ... ο καταυλισμός προσφύγων στην τάφρο του Φρουρίου

Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 09/11/2015 - 15:30

Ξεκίνησε σήμερα την λειτουργία του, ο χώρος προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στο βόρειο τμήμα της τάφρου του Κάστρου. Ο χώρος διαμορφώθηκε μέσα σε λίγες ημέρες με τη βοήθεια της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες, την στήριξη εθελοντών που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά του Δήμου για βοήθεια και την άριστη συνεργασία μεταξύ των Υπηρεσιών που ενεπλάκησαν.
Οπως είδαμε και εμείς και σύμφωνα με ενημέρωση του Αντιδημάρχου Γ. καραμανή, το χώρο αυτό μπορούν να φιλοξενηθούν περίπου 1.000 άνθρωποι, είτε μέσα σε οικίσκους 18 τ.μ. περίπου είτε μέσα σε σκηνές 240 τ.μ. που έχουν τοποθετηθεί. Οι οικίσκοι είναι κατασκευασμένοι από θερμομονωτικό και άκαυστο υλικό, ενώ το δάπεδο όλων των χώρων υπερυψώθηκε και τοποθετήθηκε μόνωση. Η θέρμανση θα γίνει με θερμαντικά σώματα που θα προμηθεύσει η Ύπατη Αρμοστεία.
Για την προστασία από τα λιμνάζοντα νερά κατασκευάστηκαν φρεάτια συλλογής και η απομάκρυνση των υδάτων θα γίνεται με αντλίες. Ο χώρος θα υδροδοτείται από το δημοτικό δίκτυο ενώ παράλληλα θα υπάρχουν και δεξαμενές για τις ώρες που δεν παρέχεται νερό. Ο φωτισμός θα γίνει με προβολείς και για τις ανάγκες φόρτισης κινητών τηλεφώνων θα υπάρχουν πρίζες σε διάφορα σημεία. Έχουν επίσης τοποθετηθεί 2 containers με ντουζιέρες και νιπτήρες, με παροχή ζεστού νερού.
Επίσης τοποθετήθηκαν αποθηκευτικοί χώροι, διαμορφώθηκε κατάλληλα χώρος για τη διανομή αγαθών, έχει προβλεφθεί η τοποθέτηση σκηνών για τις οργανώσεις που θα εδράζονται εκεί (ιατρικές και μη) ενώ παράλληλα θα υπάρχει και περιοχή όπου θα μπορούν να περάσουν την ώρα τους τα μικρά παιδιά παίζοντας.
Τέλος έχει τοποθετηθεί περίφραξη σύμφωνα με τις υποδείξεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, για την προστασία από τα επικίνδυνα σημεία που εντοπίστηκαν, αλλά και την προστασία του αρχαιολογικού χώρου. Στο χώρο θα υπάρχει προσωπικό για όλο το 24ωρο.

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 09/08/2020 - 21:49

 Σήμερα ο Σύλλογος "Φίλοι του Εμπορειού, Μαύρος Γιαλός" διοργάνωσε  για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αιμοδοσία στον Εμπορειό. Η δράση είχε τη στήριξη του Δ.Σ και της διοικήτριας του Σ.Ν.Χ. Ελ. Κανταράκη της κοινότητας Πυργίου και του Μορφωτικού Συλλόγου Πυργίου!

Την αιμοδοσία τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφεριάρχης Π . Μπουγδάνος η Διοικήτρια του Σ.Ν.Χ.  Ελ. Κανταράκη και η Πρόεδρος του Πυργίου  Ειρ. Βολάκη.

Ο Σύλλογος "Φίλοι του Εμπορειού, Μαύρος Γιαλός" τους ευχαριστεί θερμά όπως επίσης ευχαριστεί τους Αιμοδότες για τη προσφορά τους και το Ξενοδοχείο Emporios Bay για την ευγενική παραχώρηση του χώρου .

Έγινε συλλογή 26 μονάδων αίματος, πολύ περισσότερων από πέρσι.

Άντε και του χρόνου περισσότερες.