Ζητούν το επίδομα των Χριστουγέννων οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο

Πέμ, 22/12/2022 - 15:33

Με ανακοίνωσή του απευθυνόμενο στους υπουργούς Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χίου, ζητά να καταβληθεί το επίδομα Χριστουγέννων στους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας.

Αναλυτικά το ΣΕΣΝΟΧ σημειώνει:

«Χιλιάδες εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας συνεχίζουμε την προσπάθεια  - μέσα σε ολοένα δυσκολότερες συνθήκες - όχι μόνο ενάντια στην επιδημία covid-19 αλλά και καθημερινά για την προστασία της υγείας του Λαού.

Εργαζόμαστε μέσα σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης, με αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, με  χρωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας, αφού παρά τους αναχρονιστικούς  οργανισμούς των νοσοκομείων, υπάρχουν χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων.

Εργαζόμαστε σε επικίνδυνες κι ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, εκτεθειμένοι σε βιολογικούς, χημικούς και φυσικούς παράγοντες κινδύνου και σε αντίθεση με τους συναδέλφους μας στον ιδιωτικό τομέα αρνείστε την ένταξη μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα   ΒΑΕ.  

Δυσκολευόμαστε να τα βγάλουμε πέρα γιατί όλες ως τώρα οι  κυβερνήσεις  με τα μισθολόγια του 2011 και 2015 και τους λοιπούς αντιλαϊκούς νόμους, μας αφαίρεσαν ετησίως το ισοδύναμο περισσότερων από τέσσερις μηνιαίους μισθούς.

Δεν θέλουμε να γίνουμε μέρος του κοινωνικού αυτοματισμού που καλλιεργείτε, αλλά θεωρούμε άδικο να εργαζόμαστε κάτω από τόσο αντίξοες συνθήκες σώζοντας ανθρώπινες ζωές, όπως ακριβώς μας προστάζει το καθήκον  και να εισπράττουμε μόνο παλαμάκια, όταν η ακρίβεια «τσακίζει κόκαλα» και  όταν μοιράζονται  δις ευρώ επιδοτήσεων και φοροαπαλλαγών στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Δεν ανεχόμαστε να θυσιάζονται τα δικαιώματα μας για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, γι’ αυτό απαιτούμε:

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ξεκινώντας από την καταβολή του επιδόματος Χριστουγέννων.

Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας. Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.»

Σχετικά Άρθρα