Ζητούν να γίνει δημοτικός δρόμος η Βούρου για να μπορούν να σταθμεύουν νόμιμα

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΨΑΧΝΕΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΓΙΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 22/08/2023 - 15:02

Δείγμα του πόσο πίσω από την πραγματικότητα μπορούμε να βρισκόμαστε ως κοινωνία είναι η κατάσταση που επικρατεί στην οδό Γεωργίου Βούρου αλλά και σε άλλους δρόμους στο εσωτερικό οδικό δίκτυο της πόλης, που ενώ ουσιαστικά λειτουργούν ως δημοτικές οδοί παραμένουν χαρακτηρισμένες με προεδρικό, ακόμη και με βασιλικό διάταγμα (!) εθνικές, με αποτέλεσμα οι περίοικοι να μη δικαιούνται να σταθμεύσουν.

Το θέμα ανέδειξαν οι κάτοικοι της Βούρου (περιοχή Φόρου 0 Λιβαδίων) που με επιστολή τους προς την Περιφερειακή Ενότητα Χίου, την οποία υπογράφουν 145 άτομα, ζητούν να κινηθούν οι διαδικασίες για να αποχαρακτηριστεί ο δρόμος από εθνικός.

Ο Συμπαραστάτης του Πολίτη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Γιώργος Παπαδόπουλος, προώθησε αρμοδίως το αίτημά τους στην Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας μιας και για να γίνει αυτό απαιτείται σειρά γνωμοδοτικών αποφάσεων από το δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο, για να εκδοθεί μετά από απόφαση του αρμόδιου υπουργείου Υποδομών προεδρικό διάταγμα, που σημαίνει ότι θα μεσολαβήσουν περίπου 1,5 με 2 χρόνια.

Ο κος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ήδη ξεκίνησε η διαδικασία με την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου η οποία θα τεθεί προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο Χίου, στην οποία εκτός από τον αποχαρακτηρισμό της οδού Γ. Βούρου περιλαμβάνονται και οι οδοί Ράμνης και Παναγίας Λέτσαινας.

Από την πλευρά του Δήμου ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Ξενάκης, επεσήμανε ότι στο μεταξύ, όπως και προ διετίας που είχε επανέλθει το θέμα, ο ίδιος πρότεινε στους κατοίκους να υποδείξουν οικόπεδα που οι ιδιοκτήτες τους ενδιαφέρονται να τα μισθώσουν στο δήμο, ώστε να λειτουργήσουν ως χώροι στάθμευσης επί της Βούρου, για να αποφευχθεί και το πρόβλημα που παρουσιάζεται με τα παρανόμως σταθμευμένα επί της οδού, στα οποία συνήθως μετά από καταγγελίες βεβαιώνονται παραβάσεις από την τροχαία.

Ήδη από το Δήμο έχει αναρτηθεί η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

golgothas._o_apoharaktirismos_dromon_apo_ethnikoys_se_dimotikoys

Σχετικά Άρθρα