
Οι φόβοι των εργαζομένων του Twitter για κύμα απολύσεων από τον Έλον Μασκ φαίνεται ότι αποδεικνύονται βάσιμοι καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως ο δισεκατομμυριούχος θα απολύσει 1.000 άτομα μετά την ολοκλήρωση της αγοροπωλησίας.
Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει η βρετανική Daily Mail, σκοπεύει να προχωρήσει στις απολύσεις όταν αναλάβει τα ηνία και πρώτα θα αποχωρήσουν στελέχη της εταιρείας.
Το 2022 ο αριθμός των εργαζομένων θα είναι 9.225 ενώ το 2023 θα μειωθεί σε 8.332.
Τα επόμενα τρία χρόνια, όμως, ο Μασκ φέρεται να σκέφτεται να κάνει χιλιάδες προσλήψεις, με στόχο οι εργαζόμενοι να φτάσουν στις 11.000. Οι περισσότεροι προσληφθέντες θα είναι στον τομέα της μηχανικής.
Ο μεγιστάνας έχει προαγγείλει αλλαγές στην εταιρεία, με «αιχμή» την προσπάθεια αυξήσεων στα έσοδά της. Επεμβάσεις, ωστόσο, θα υπάρξουν και στην ίδια την πλατφόρμα με τον Μασκ να έχει «κηρύξει πόλεμο» στους ψεύτικους λογαριασμούς. Παράλληλα, υπάρχει πιθανότητα να χρεώνει «ένα μικρό ποσό», όπως έχει πει ο ίδιος, σε εμπορικούς και κυβερνητικούς χρήστες.
Έχει προτείνει και το κλείσιμο των κεντρικών γραφείων στο Σαν Φρανσίσκο ώστε να μειωθούν τα έξοδα και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ενδέχεται να υποστούν σημαντικές περικοπές μισθών. Στόχος είναι να πέσουν τα έξοδα κατά 3 εκατομμύρια.































