«Δεν είστε μόνοι» -Το μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ για τα Χριστούγεννα

Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 25/12/2020 - 23:06

Η βασίλισσα Ελισάβετ εξέφρασε την υπερηφάνειά της για το «αδάμαστο» πνεύμα εκείνων που ανταποκρίθηκαν «εντυπωσιακά» στις προκλήσεις του 2020, στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά της.

Στο καθιερωμένο μήνυμά της, η μονάρχης μίλησε για τους «δύσκολους και απρόβλεπτους» καιρούς της πανδημίας και επεσήμανε: «Είναι αξιοσημείωτο ότι μια χρονιά που αναγκαστικά κράτησε τους ανθρώπους μακριά, με πολλούς τρόπους μας έφερε πιο κοντά».

Η βασίλισσα απευθύνθηκε και σε εκείνους για τους οποίους αυτή η εποχή του χρόνου θα έχει μια δόση θλίψης. «Κάποιοι θρηνούν την απώλεια κάποιου αγαπημένου τους, σε άλλους λείπουν οι φίλοι και οι συγγενείς, που είναι μακριά για λόγους ασφαλείας, ενώ το μόνο που όλοι θέλουν πραγματικά για τα Χριστούγεννα είναι μια απλή αγκαλιά, ή ένα άγγιγμα στο χέρι», είπε.

«Δεν είστε μόνοι και επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι είστε στις σκέψεις και τις προσευχές μου», συμπλήρωσε η Ελισάβετ. Ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους νέους ανθρώπους «σας ευχαριστώ για τον ρόλο που διαδραματίσατε», είπε.

Για πρώτη φορά, έπειτα από 30 χρόνια, η βασίλισσα Ελισάβετ πέρασε τα Χριστούγεννα χωρίς την οικογένειά της. Βρίσκεται στο κάστρο του Ουίνδσορ, όπου έχει απομονωθεί για το lockdown, και όχι στο Σάντριγχαμ όπου παραδοσιακά περνά τις γιορτές. Μαζί με τη μονάρχη είναι ο σύζυγός της, Φίλιππος, του οποίου η φωτογραφία υπήρχε πάνω στο γραφείο δίπλα της, στο βίντεο του μηνύματος.

Το μήνυμά της βιντεοσκοπήθηκε στο κάστρο του Ουίνδσορ, με την τήρηση των πρωτοκόλλων. Τα τρία μέλη του συνεργείου του BBC φορούσαν μάσκες, ενώ τηρήθηκαν οι αποστάσεις.

Η πανδημία δεν έχει επιτρέψει σε πιστούς κάθε θρησκείας να συγκεντρωθούν, ενώ ήθελαν να γιορτάσουν τις γιορτές τους, σημείωσε η βασίλισσα. «Όμως, η ζωή πρέπει να συνεχιστεί», τόνισε, ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η οικογένειά της έχει αντλήσει έμπνευση από τους ανθρώπους που προσφέρθηκαν εθελοντικά να βοηθήσουν όσους το είχαν ανάγκη.

queen_addresses_nation_in_2020_christmas_message_you_are_not_alone