Η κόρη του προέδρου του Κιργιστάν ανεβάζει στο Instagram φωτογραφίες που θηλάζει και προκαλεί αντιδράσεις - Τι απαντά η ίδια στους επικριτές της

Η 20χρονη Aliya Shagieva δεν πτοείται από τις αντιδράσεις της συντηρητικής κοινωνίας του Κιργιστάν και υποστηρίζει ότι θα ένιωθαν όλοι καλύτερα αν αγνοούσαν ταμπέλες και στερεότυπα
Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 17/04/2017 - 13:01
Η 20χρονη Aliya Shagieva δεν πτοείται από τις αντιδράσεις της συντηρητικής κοινωνίας του Κιργιστάν και υποστηρίζει ότι θα ένιωθαν όλοι καλύτερα αν αγνοούσαν ταμπέλες και στερεότυπα
Αντιδράσεις προκαλούν στο Κιργιστάν οι φωτογραφίες που αναρτά στο Instagram η μικρότερη κόρη του προέδρου της χώρας Almazbek Atambayev, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από τον Δεκέμβριο του 2011.

Η 20χρονη Aliya Shagieva παντρεύτηκε το σύντροφό της τον περασμένο Σεπτέμβριο και τον Μάρτιο έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί.

Λίγες ημέρες πριν γεννήσει ανέβασε στα social media μία φωτογραφία με τη φουσκωμένη κοιλίτσα της και την ίδια να φοράει μόνο τα εσώρουχα.

Η φωτογραφία προκάλεσε αντιδράσεις σε μία συντηρητική κοινωνία όπως το Κιργιστάν, όπου το 75% του πληθυσμού είναι Μουσουλμάνοι.

Πολλοί χρήστες τόνισαν πως δεν είναι ηθικό για μία γυναίκα να αποκαλύπτει τόσα πολλά σημεία του σώματός της.

 Η Aliya δεν πτοήθηκε από τις αντιδράσεις και συνέχισε να ανεβάζει φωτογραφίες στον λογαριασμό της, ενώ σε μερικές διακρίνεται να θηλάζει το γιο της.

Μάλιστα, έσπευσε να απαντήσει και στους επικριτές της τονίζοντας: «Νόρμες, ιδέες για το πως να είναι κάποιος σεμνός (μετριοπαθής) είναι θολές, και μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με την κουλτούρα, την εποχή και διάφορους παράγοντες. Γι' αυτό είναι μάταιο να διαφωνεί κανείς πάνω σε αυτές. Πώς μπορούμε να ξέρουμε τι θα είναι κοινωνικά αποδεκτό σε μερικές γενιές;».

Σε άλλο post έγραψε: «Εδώ και πολύ καιρό, οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει τον πραγματικό σκοπό του γυναικείου στήθους και το μετέτρεψαν σε ένα αντικείμενο ευχαρίστησης για τα μάτια των αντρών.

Η κοινωνία αντιμετωπίζει τα στήθη των γυναικών σαν σεξουαλικά αντικείμενα και παράγοντα ελκυστικότητας και αργότερα κρίνει τις γυναίκες που υποβάλλονται σε πλαστικές εγχειρήσεις γιατί τα στήθη τους είναι μικρά/ μεγάλα ή διαφορετικά σε μέγεθος».

Η Shagieva υποστήριξε πως όταν οι άνθρωποι λένε στις κοπέλες να είναι πιο σεμνές, αυτό δεν βοηθάει την ισότητα των φύλων. «Θα αρχίσετε να νιώθετε λίγο καλύτερα αν αποβάλλεται τέτοιου είδους ταμπέλες και στερεότυπα», έγραψε.

Η ίδια πρόσθεσε ότι εισέπραξε πολλή ευγνωμοσύνη και συμπαράσταση γι' αυτά που γράφει και ποστάρει στο διαδίκτυο και δηλώνει ότι θα συνεχίζει να ανεβάζει περισσότερες φωτογραφίες.

Με πληροφορίες από την Daily Mail