Πόσα ξέρεις από αποφθέγματα;

Όταν πεις ένα απόφθεγμα ενώ βρίσκεσαι σε μια παρέα θεωρείσαι έξυπνος και “διαβαστερό παιδί” (παραλείποντας το ότι δεν ξέρεις τι λες) και οι άλλοι σε παίρνουν στα σοβαρά. Πόσοι από εμάς ξέρουν όμως για τα αποφθέγματα;
Δευ, 29/04/2019 - 18:31
Βίκτωρ Ουγκώ

Τα αποφθέγματα αποτελούν αιώνιες αλήθειες και τα πρόσωπα που τα έχουν πει μένουν ανεξίτηλα στον χρόνο. Τα περισσότερα είναι σοφά και μοιάζουν με τις παροιμίες, με την μόνη διαφορά ότι εκείνες τις έβγαλε ο λαός, ωστόσο παραμένουν το ίδιο σοφές με τα αποφθέγματα.

Όταν πεις ένα απόφθεγμα ενώ βρίσκεσαι σε μια παρέα θεωρείσαι έξυπνος και “διαβαστερό παιδί” (παραλείποντας το ότι δεν ξέρεις τι λες) και οι άλλοι σε παίρνουν στα σοβαρά. Πόσοι από εμάς ξέρουν όμως για τα αποφθέγματα; Πόσοι προσελκύονται από αυτά, ξέρουν ποιος τα είπε και γιατί, στις μέρες μας; Σίγουρα πολύ λίγοι και πολύ πιο μεγάλοι σε ηλικία.

Ποιος είπε αυτό το απόφθεγμα; Τι συμβολίζει; Αυτό το απόφθεγμα το είπε ο ίδιος ή απλά το διέδωσε; Δείξε πόσα ξέρεις από αποφθέγματα! Έπειτα κοινοποίησε το αποτέλεσμα του κουίζ σου και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Ώρα για κουίζ!

Α.Τ.