Στη Νέα Ζηλανδία τα γυρίσματα του Άρχοντα των Δακτυλιδιών του Amazon

Το κόστος της παραγωγής μπορεί να ξεπεράσει το 1 δισεκ. δολάρια, αποφέροντας τεράστια οφέλη στην νησιωτική χώρα
Τετ, 18/09/2019 - 15:06

Η Νέα Ζηλανδία επικράτησε της Σκωτίας στον διαγωνισμό για τις τοποθεσίες όπου θα γίνουν τα γυρίσματα της επερχόμενης τηλεοπτικής σειράς του Amazon, που θα βασίζεται στα έργα του Τζ. Ρ. Ρ Τόλκιν, όπως ανακοίνωσε ο τεχνολογικός κολοσσός.

Η χώρα του νότιου Ειρηνικού φιλοξένησε τα γυρίσματα των τριλογιών «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» και «Χόμπιτ», που της έχουν αποφέρει τεράστια οικονομικά οφέλη χάρη στην δημιουργία θέσεων εργασίας, την αυξημένη κατανάλωση και την ανάπτυξη κινηματογραφικού τουρισμού.

Η σειρά της Amazon αναμένεται να είναι η ακριβότερη στην ιστορία, καθώς το κόστος παραγωγής κατά πάσα πιθανότητα θα ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η σειρά θα εστιάσει στην Δεύτερη Εποχή της Μέσης Γης, παρουσιάζοντας περιπέτειες που προηγούνται του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών στον αφηγηματικό χρόνο της μυθοπλασίας του Τόλκιν.

Η προπαραγωγή είναι ήδη σε εξέλιξη και η κινηματογράφηση είναι προγραμματισμένο να αρχίσει τους «ερχόμενους μήνες» στο Όκλαντ, ανέφερε η Amazon. Η σειρά θα προβληθεί στην συνδρομητική υπηρεσία Prime.

Η ομάδα παραγωγής περιλαμβάνει στελέχη που είχαν εργαστεί σε σειρές όπως το Game of Thrones, το Boardwalk Empire, το Breaking Bad, το The Sopranos και το Stranger Things.

Πηγή: skai.gr