Στο τιμόνι και οι 17άρηδες - Οι αλλαγές στην εκπαίδευση και εξέταση υποψήφιων οδηγών

Τετ, 13/10/2021 - 19:41

Τιμόνι στα χέρια τους μπορούν να πιάσουν πλέον και οι 17άρηδες, αρκεί να υπάρχει μέσα στο αυτοκίνητο ένας συνοδός. Την ίδια ώρα, προβλέπονται ειδικές ρυθμίσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης για όσους είτε δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση, είτε έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, είτε είναι κωφοί και βαρήκοοι με τη χρήση ειδικού εκπαιδευτικού υλικού.

 

Ειδικότερα, με σχέδιο νόμου που προτείνει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υπό τον τίτλο «Οδηγώντας με Ασφάλεια», επιχειρείται, μεταξύ άλλων, η αναμόρφωση του πλαισίου που διέπει την εκπαίδευση, τη θεωρητική εξέταση και πρακτική δοκιμασία υποψήφιων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων.

Οι κύριοι στόχοι είναι τέσσερις:

1. Αναβάθμιση της εκπαίδευσης των υποψηφίων οδηγών, ώστε ο οδηγός να είναι καλύτερα προετοιμασμένος για να βγει στο δρόμο, από τη στιγμή που θα πάρει το δίπλωμα οδήγησης.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

2. Ενίσχυση της Διαφάνειας, ώστε να μπει «φρένο» σε φαινόμενα διαφθοράς.

3. Διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας Εξέτασης.

4. Προαγωγή της Οδικής Ασφάλειας με πράξεις.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογράμμισε ότι μπαίνει φρένο σε φαινόμενα διαφθοράς, που είναι κοινό μυστικό ότι υπάρχουν στις εξετάσεις για τις άδειες οδήγησης, και οριστικό τέλος στο επικίνδυνο ελληνικό φαινόμενο ορισμένοι νέοι οδηγοί να παίρνουν πρώτα το δίπλωμα και μετά στον δρόμο να μαθαίνουν να οδηγούν.

Ναυτεμπορική