Τρεις συλλεκτικές Alfa Romeo από τα 50's βγαίνουν στο σφυρί από τον Sotheby's- Aκριβές ακόμα και για εκατομμυριούχους

Τρία φουτουριστικά, εκθεσιακά concept cars από την δεκαετία του 1950 μπορούν να γίνουν δικά σας αν είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε πολλά εκατομμύρια δολάρια
Κυρ, 18/10/2020 - 02:34

Τρία μοναδικά, εκθεσιακά concept cars της Alfa Romeo από τη μακρινή δεκαετία του '50, θα τεθούν σε δημοπρασία εκατομμυρίων για λίγους, από τον οίκο Sotheby's, στη Νέα Υόρκη. Δημιουργήματα του κορυφαίου Ιταλού σχεδιαστή Franco Scaglione, οι B.A.T 5,7 και 9 είχαν παρουσιαστεί σε εκθέσεις του 1953, 1954 και 1955 αντίστοιχα, με τις φουτουριστικές για την εποχή καμπύλες να παραπέμπουν σε διηγήματα επιστημονικής φαντασίας για το μέλλον.

Τα συλλεκτικά αυτοκίνητα θεωρούνται από τα πιο ξεχωριστά και ιδιαίτερα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ και θα πωληθούν ως αδιαίρετη τριάδα από τον Sotheby's που εκτιμά πως θα αγγίξει τα 20 εκατομμύρια δολάρια. Η δημοπρασία είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου.

Όταν η Alfa Romeo έφτιαξε τις B.A.T «έσπασε το καλούπι» και τα εντυπωσιακά οχήματα παρέμειναν μοναδικά της σειράς τους, σε μία εποχή που οι χωμάτινοι, σε μεγάλο βαθμό, δρόμοι, είχαν αρχίσει να γεμίζουν από πολύ πιο απλά, λιτά, φτηνότερα αυτοκίνητα.

Οι τρεις Alfa Romea είχαν πωληθεί σε διαφορετικούς αγοραστές και μόνο μετά την έκθεση Concours d'Elegance του 1989, αγοράστηκαν όλες μαζί και «επανενώθηκαν» στο πολυτελές γκαράζ ενός και μόνο συλλέκτη.

Ακόμα κι αν επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες του οίκου Sotheby's και πωληθούν για 20 εκατομμύρια δολάρια, δεν θα ξεπεράσουν το ρεκόρ που είχε σημειωθεί στον πλειστηριασμό μιας Ferrari 250 GTO του 1962, που το 2018 είχε πωληθεί από τον Sotheby's έναντι 48,4 εκατομμυρίων δολαρίων, πετυχαίνοντας ένα άσπαστο μέχρι σήμερα, παγκόσμιο ρεκόρ. Η θρυλική GTO είχε κερδίσει το Ιταλικό πρωτάθλημα GT του 1962.