Διαρροή στο Facebook: Προσφέρονται στοιχεία 500 εκατ. χρηστών

Όπως γράφει το Reuters, η συγκεκριμένη βάση δεδομένων φαίνεται να είναι μία με αριθμούς τηλεφώνου συνδεδεμένους με το Facebook που κυκλοφορούσε σε κύκλους χάκερ από τον Ιανουάριο
Δευ, 05/04/2021 - 15:29

Πληροφορίες και στοιχεία για πάνω από 500 εκατομμύρια χρήστες του Facebook, μεταξύ των οποίων αριθμοί τηλεφώνου και άλλα δεδομένα, προσφέρονται online- πρακτικά δωρεάν.

Όπως γράφει το Reuters, η συγκεκριμένη βάση δεδομένων φαίνεται να είναι μία με αριθμούς τηλεφώνου συνδεδεμένους με το Facebook που κυκλοφορούσε σε κύκλους χάκερ από τον Ιανουάριο, η ύπαρξη της οποίας είχε αναφερθεί πρώτα από το Motherboard, σύμφωνα με τον Αλόν Γκαλ, συνιδρυτή της ισραηλινής εταιρείας κυβερνοασφαλείας Hudson Rock.

Σύμφωνα με το Reuters, οι πληροφορίες αυτές προσφέρονται σε τιμή λίγων ευρώ σε ένα γνωστό site για «low-level» χάκερ, ωστόσο ο Γκαλ είπε το Σάββατο ότι επιβεβαιώθηκε η αυθεντικότητα κάποιων δεδομένων μέσω σύγκρισης με αριθμούς γνωστών του. Επίσης, δημοσιογράφοι ήταν σε θέση να αντιστοιχίσουν γνωστούς αριθμούς τηλεφώνου με λεπτομέρειες από τη βάση δεδομένων.

Το Facebook σε ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι τα δεδομένα αυτά είναι πολύ παλιά και πρόκειται για ζήτημα που είχε διορθωθεί τον Αύγουστο του 2019.

Ο Γκαλ είπε στο Reuters ότι οι χρήστες του Facebook θα έπρεπε να είναι σε επαγρύπνηση για επιθέσεις «social engineering» από άτομα που μπορεί να έχουν αποκτήσει τους αριθμούς τηλεφώνου τους ή άλλα προσωπικά δεδομένα στους προσεχείς μήνες.

Τα νέα της πρόσφατης διαρροής είχε βγάλει πρώτο το Business Insider.

Πηγή: naftemporiki.gr