Το Instagram θα ειδοποιεί τους χρήστες για να κάνουν διάλειμμα από την εφαρμογή

Η νέα λειτουργία βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο
Τετ, 08/12/2021 - 03:16

Το Instagram σχεδιάζει νέες δυνατότητες που αφορούν κυρίως έφηβους και νέους χρήστες σε μια προσπάθεια να θέσει όρια στη χρήση της εφαρμογής. Η εν λόγω απόφαση έρχεται καθώς ο επικεφαλής της πλατφόρμας αναμένεται να απαντήσει σε ερωτήσεις του Κογκρέσου σχετικά με την προστασία των ανήλικων χρηστών.

Συγκεκριμένα, πρόσφατα η εταιρεία κυκλοφόρησε το εργαλείο «Take a Break», το οποίο θα ενθαρρύνει τους χρήστες να περάσουν λίγο χρόνο μακριά από την πλατφόρμα αφού έχει περάσει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η εν λόγω λειτουργία θα λανσαριστεί πρώτα στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και την Αυστραλία.

Οι χρήστες θα μπορούν να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία στις «Ρυθμίσεις» και να επιλέξουν εάν θέλουν να ειδοποιούνται μετά τη χρήση της πλατφόρμας για 10, 20, ή 30 λεπτά. Μετά το πέρας των λεπτών, θα λαμβάνουν ειδοποίηση σε πλήρη οθόνη που θα τους λέει να κλείσουν την εφαρμογή και θα τους προτείνει να πάρουν μια βαθιά ανάσα, να γράψουν κάτι, να ελέγξουν μια λίστα υποχρεώσεων ή να ακούσουν ένα τραγούδι.

Το CNN δοκίμασε τη νέα λειτουργία πριν βγει επισήμως και εκτιμά πως αν και είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, υπάρχει ακόμα περιθώριο βελτίωσης. Για παράδειγμα, οι χρήστες πρέπει να παραμένουν στην πλατφόρμα συνεχόμενα για να εμφανιστεί ειδοποίηση καθώς ακόμα και μια διακοπή ελάχιστων δευτερολέπτων κάνει τον χρονοδιακόπτη να επαναφέρεται. 

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής ασφάλειας και ευεξίας του Instagram τόνισε ότι η λειτουργία βρίσκεται ακόμα σε αρχικά στάδια και θα επεκτείνει τη λειτουργικότητά της μέσα στο 2022.

 

Με πληροφορίες από CNN