Ποιό είναι το ιδανικό φρούτο για την απώλεια λίπους από την κοιλιά

Τρί, 30/06/2020 - 03:26
watermelons

Είναι ευρέως γνωστό ότι η κατανάλωση φρούτων συνδέεται με την απώλεια βάρους κι αυτό γιατί αφαιρούν περισσότερες θερμίδες από ό,τι δίνουν. 

Τα φρούτα αποτελούν μέρος  της ομάδας τροφίμων που καίνε το λίπος. Με τη φυσική τους ζάχαρη, το σώμα πρέπει να εκτελέσει μια πλήρη διαδικασία για να αποδομήσει τα φρούτα. Αυτό προκαλεί αύξηση του μεταβολισμού και έτσι έχουμε την απώλεια λίπους.

Τα φρούτα είναι χαμηλά σε θερμίδες και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Είναι το σνακ της φύσης. Γεμάτα με βιταμίνες, φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν μια υγιεινή διατροφή. Τα φρούτα είναι επίσης χαμηλά σε θερμίδες και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. 

Υπάρχει όμως ιδανικό φρούτο για απώλεια βάρους κι αν ναι ποιό είναι;

Την απάντηση μάς δίνει ο *Άκης από τη CTfivepercent Nutrition Team:

Eίναι το καρπούζι! Το χαρακτηριστικό φρούτο του καλοκαιριού, που υπάρχει σε αφθονία και σε προσιτές τιμές στην Ελλάδα. 

Το καρπούζι βοηθάει στην απώλεια λίπους από την κοιλιά γιατί περιέχει μια ουσία που ονομάζεται αργινίνη. Είναι μια απαραίτητη ουσία για την καύση του λίπους. Είναι ένα αμινοξύ που βοηθά στην οξείδωση της γλυκόζης και των λιπών που συσσωρεύονται στο σώμα.

Έχει επίσης ένα θαυμάσιο αποτοξινωτικό αποτέλεσμα, το οποίο βοηθά στην εξάλειψη των τοξινών. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να φάτε περισσότερο από μία μερίδα χωρίς να πάρετε πολλές θερμίδες.

Το καρπούζι ή ο καρπουζοχυμός είναι πολύ δημοφιλή μεταξύ των ασκουμένων, γιατί περιέχουν και το αμινοξύ L-σιτρουλίνη. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο χυμός των καρπουζιών διαθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και την ικανότητα να αυξάνει τις μυϊκές πρωτεΐνες και να βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις.

Οι ασκούμενοι ωφελούνται περισσότερο από τον φυσικό, μη εμπλουτισμένο χυμό. Η L-σιτρουλίνη του φυσικού χυμού από καρπούζι φάνηκε να είναι έχει αυξημένη βιοδιαθεσιμότητα, δηλαδή υπήρχε σε μία μορφή που μπορούσε πιο εύκολα να χρησιμοποιήσει ο οργανισμός, η οποία είναι υπεύθυνη για την γρήγορη λιποδιάλυση. Ο φυσικός χυμός ή ένα κομμάτι από καρπούζι  ασκούν αυτή τη δράση, επειδή τα συστατικά τους επιταχύνουν την διαδικασία απομάκρυνσης του γαλακτικού οξέος από τους μυς.

Το καρπούζι μπορεί να παίζει ρόλο και στην προστασία από τη στεφανιαία νόσο, εμποδίζοντας την συσσώρευση της επιβλαβούς «κακής» (LDL) χοληστερόλης.

Βάζοντας το νόστιμο καλοκαιρινό φρούτο στη διατροφή σας αυξάνετε τι; πιθανότητες να έχετε στην παραλία, το σώμα που θέλετε. Δοκιμάστε το!

* Ο Άκης (CT fiveprcent - Nutritionteam) είναι Personal Trainer, Προπονητής Σωματικής Διάπλασης και Διαιτολόγος-Διατροφολόγος.
facebook: CTfivepercent-Nutritionteam Akis
Instagram: ct_fiveper_nutritionteam_akis