1 στους 5 στο Β. Αιγαίο εγκρίθηκε στο πρόγραμμα "Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Πέμ, 04/08/2022 - 09:24

Τους οριστικούς δικαιούχους του προγράμματος Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά και από την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ενστάσεων.

Οι οριστικοί δικαιούχοι του προγράμματος Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή θα ενημερωθούν με την αποστολή SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, αλλά και μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος https://allazosyskevi.gov.gr/, στην οποία έχουν αναρτηθεί οι οριστικοί πίνακες κατάταξης στη θέση Αποτελέσματα Αξιολόγησης.

Από τις 879.026 αιτήσεις που υποβλήθηκαν, οι 151.450 κατατάσσονται στις «οριστικά επιλέξιμες» (περίπου 1 στους 6).

Δικαίωμα συμμετοχής είχαν όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος ενώ στο πρόγραμμα εφαρμόστηκαν κοινωνικά κριτήρια με ειδική μέριμνα για τα ευάλωτα νοικοκυριά, τις οικογένειες με μέλος με αναπηρία και τις πολύτεκνες οικογένειες.

Όσον αφορά το Β. Αιγαίο βαθμολογήθηκαν 17.444 αιτήσεις και εκρίθηκαν 3.538, δηλαδή το 20,2% (περίπου 1 στους 5).

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε ότι αναζητούνται πόροι που θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να διευρύνει τους δικαιούχους του προγράμματος, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να αντικαταστήσουν τις ενεργοβόρες οικιακές συσκευές τους μειώνοντας το ενεργειακό κόστος και προστατεύοντας το περιβάλλον.

Σχετικά Άρθρα