Χίος, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου

11-16 Μαϊου η Χίος παρουσιάζεται στο Μετρό, στάση Σύνταγμα

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 28/01/2020 - 14:22

500 τετραγωνικά μέτρα στη στάση του Συντάγματος στο Μετρό θα έχει στη διάθεσή της η Χίος για να προβληθεί ο τόπος μας και τα προϊόντα του, το διάστημα 11 με 16 Μαΐου.

"Πρόκειται για μια προωθητική δράση που σκοπεύουμε να καθιερώσουμε. Είναι σημαντικό να στραφούμε στην εγχώρια αγορά", ανέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου, Παντελής Λεγάτος, μιας και το όλο εγχείρημα έχει τη "σφραγίδα" του Επιμελητηρίου και του Ιδιωτικού Φορέα Τουρισμού και γίνεται πράξη με την μεσολάβηση του Υπουργού Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη, ο οποίος εξασφάλισε τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου.

Μάλιστα, όπως είπε ο κος Λεγάτος, εκεί μέχρι τώρα ανάλογη προβολή έχει κάνει μόνο η Κρήτη με την γνωστή δυναμική που έχει και στον τουρισμό αλλά και στην προώθηση τοπικών προϊόντων που έχει, παράλληλα το Επιμελητήριο Χίου αναζητά και στη Θεσσαλονίκη χώρο όπου θα μπορούσε να γίνει μια ανάλογη ενέργεια.

"Οι συμμετέχοντες Χιώτες επιχειρηματίες δεν θα μπορούν απλά να εκθέτουν τα προϊόντα τους αλλά και να τα πουλούν. Υπολογίζεται ότι από εκεί περνούν 150.000 με 200.000 άτομα το χρονικό διάστημα που θα έχουμε το χώρο στη στάση του Συντάγματος, στη διάθεσή μας", κατέληξε ο κος Λεγάτος.

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 19/02/2020 - 07:23

Στα 149 δισ. ευρώ ανέρχεται η συνολική συνεισφορά της ευρωπαϊκής ναυτιλίας στην οικονομία της Ε.Ε., ενώ η άμεση συνεισφορά φτάνει τα 54 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή ο κλάδος απασχολεί 685.000 προσωπικό σε θάλασσα και ξηρά, ενώ από τη λειτουργία του δημιουργεί έμμεσα περισσότερες από 2 εκατ. θέσεις εργασίας. Μάλιστα, κατά μέσο όρο ο κάθε εργαζόμενος παράγει 78.000 ευρώ ετησίως (άμεση συνεισφορά), ποσό που παραμένει υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ για κάθε ένα ευρώ από τη ναυτιλία δημιουργείται ακόμα 1,8 ευρώ στην οικονομία.   

Τα στοιχεία αυτά καταγράφονται στην τελευταία έρευνα της Oxford Economics που έγινε για λογαριασμό της Ένωσης Ευρωπαίων Εφοπλιστών (ECSA).

Όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της ECSA, μια άμεση σύγκριση με την αντίστοιχη μελέτη του 2015 δεν είναι εφικτό να γίνει, λόγω αλλαγών στη μεθοδολογία αλλά και στις πηγές άντλησης των δεδομένων. Παρ’ όλα αυτά η ECSA σημειώνει ότι η ευρωπαϊκή ναυτιλιακή βιομηχανία, με λίγες εξαιρέσεις, υφίσταται έντονες πιέσεις από τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς, γεγονός που οδηγεί σε μείωση της συμβολής στο ΑΕΠ της Ε.Ε. Ως αποτέλεσμα, ο αριθμός των θέσεων εργασίας που δημιουργούνται από την ευρωπαϊκή ναυτιλιακή βιομηχανία παραμένει υπό πίεση.

Από την έντυπη έκδοση της Ναυτεμπορικής

Του Αντώνη Τσιμπλάκη
atsimp@naftemporiki.gr