1,1 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον στο Δήμο Χίου ετησίως από την αύξηση κατά 51% των τ.μ. στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα!

Ακούστε το ηχιτικό
Πέμ, 08/04/2021 - 12:08
Ηχητικό απόσπασμα: 

Στο 1.100.000 ευρώ εκτιμά ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Μπελέγρης, ότι θα αυξηθούν ετησίως τα έσοδα του Δήμου Χίου από την είσπραξη των ανταποδοτικών τελών, λόγω της  αύξησης των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων, που προέκυψε από τις διορθώσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα από τους ιδιοκτήτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την εκκαθάριση των αιτήσεων για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα -εκκρεμούν μόνο 1.700 από τις 18.000, για τις οποίες ζητούνται διευκρινίσεις από τους ιδιοκτήτες- τα επιπλέον τετραγωνικά μέτρα που προέκυψαν είναι της τάξεως των 675.000 σε ένα τελικό σύνολο 1.975.000, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 51%!

Ο κος Μπελέγρης υπολόγισε το επιπλέον ποσό με μ.ο. χρέωσης ανταποδοτικών ανά τ.μ. το 1,65 ευρώ (συνολικά στο δήμο είναι σε ισχύ 7 συντελεστές).

Ο ίδιος, παρά την προσδοκώμενη αύξηση, εκτιμά ότι καλώς η δημοτική αρχή επέμεινε σε μείωση της τάξεως του 10%, αφού ακόμη δεν γνωρίζουν με τι ρυθμούς η αποτύπωση των νέων τ.μ. θα περάσει από τη ΔΕΗ στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού και κατά συνέπεια πότε θα πληρωθούν και τα τρέχοντα αλλά και τα αναδρομικά (σε μέχρι 24 δόσεις) ανταποδοτικά τέλη, λέγοντας ότι του χρόνου το τοπίο θα είναι πιο ξεκάθαρο για τη λήψη αποφάσεων.

Σημειώνεται ότι μετά τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, τα στελέχη του δήμου προχωρούν και στην εκκαθάριση των 15.000 αιτήσεων για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα όπου θα υπάρξουν αλλαγές μόνο στο ΤΑΠ.

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα