2.000 ευρώ ημερησίως… για ανταλλακτικά, στα δημοτικά οχήματα

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Γ. Μπελέγρη
Δευ, 06/10/2014 - 15:19

2.000 ευρώ διατίθενται, κατά προσέγγιση,  ημερησίως για αγορά ανταλλακτικών στα δημοτικά οχήματα, τα οποία έχει υπό την ευθύνη της η Υπηρεσία Καθαριότητας.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Μπελέγρης, σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α», με αφορμή τη συζήτηση που θα γίνει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης, για τον ορισμό επιτροπής διαπίστωσης της καταλληλότητας ή ασύμφορου κυκλοφορίας και απογραφής των κάθε είδους οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου, αναφέρθηκε και στο ζήτημα του κόστους των ανταλλακτικών, λόγω του πεπαλαιωμένου στόλου. Μάλιστα σκοπεύει να ζητήσει αναμόρφωση του προϋπολογισμού, γιατί το συγκεκριμένο κονδύλι, τελειώνει και ακόμη υπάρχουν δύο και πλέον μήνες μέχρι την ολοκλήρωση του 2014.

«Καθημερινά έχουμε ζημιές», τόνισε ο κ. Μπελέγρης, λέγοντας ότι το καλύτερο θα ήταν να γίνει ανανέωση του στόλου με νέα οχήματα, όμως η αγορά για κάθε απορριμματοφόρο απαιτεί 70.000 με 100.000 ευρώ.

Σήμερα πάντως το πρωί είχε συνάντηση με το Δήμαρχο, στα πλαίσια της διεργασίας που είναι σε εξέλιξη, προκειμένου να γίνει ανασχεδιασμός του τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων, με έμφαση στον τομέα της ανακύκλωσης, προκειμένου να καταλήγει στο ΧΥΤΑ μικρότερος όγκος απορριμμάτων. Βέβαια – όπως διαπίστωσε ο αντιδήμαρχος – όλο αυτό απαιτεί και την αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών, πολλοί εκ των οποίων είναι ακόμη στο στάδιο του να μάθουν να πετούν στα σκουπίδια μέσα στον κάδο!

Αναφορικά – τέλος – με το θέμα που θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο, επιχειρείται – είπε ο κ. Μπελέγρης- να γίνει καταγραφή των οχημάτων, ώστε αυτά που δεν χρησιμοποιούνται, ή δεν είναι πλέον κατάλληλα για χρήση, να έχουν καταγραφεί μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε να μπουν σε ακινησία, γλιτώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ο δήμος τα έξοδα για τα τέλη κυκλοφορίας και την ασφασλιστική κάλυψή τους.

Ο στόλος, που έχει υπό την ευθύνη της η υπηρεσία, περιλαμβάνει όλα τα δημοτικά οχήματα, ακόμη και της τεχνικής υπηρεσίας, του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται 34 απορριμματοφόρα, 41 φορτηγά, εκσκαφείς, φορτωτές, ισοπεδωτές, δίκυκλα, τρίκυκλα, 8 λεωφορεία και 16 επιβατηγά.

Σχετικά Άρθρα