300.000 ευρώ για συντήρηση δημοτικών ακινήτων

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 24/02/2021 - 16:06

Μοιραία η επαναφορά του θέματος για τα επικίνδυνα κτίρια βάζει στο “κάδρο των ευθυνών” όχι μόνο τους ιδιώτες ιδιοκτήτες αλλά και το Δήμο που διαθέτει αρκετά ακίνητα, εντός και εκτός πόλης, κάποια εκ των οποίων χρήζουν άμεσης επέμβασης όπως το νεοκλασικό στο τέλος της Απλωταριάς.

Το θέμα τέθηκε το πρωί σε δύο διαδοχικές συνεντεύξεις που έδωσαν σε εκπομπές του Ράδιο “Α” οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών και Οικονομικών, Γιάννης Ξενάκης και Γιώργος Μπελέγρης, με τον πρώτο να αναγνωρίζει τις ευθύνες του δήμου και να δηλώνει ότι θα εξεταστούν οι δυνατότητες παρεμβάσεων και το δεύτερο να σημειώνει ότι ήδη στον προϋπολογισμό του Δήμου έχει δεσμευτεί ποσό 300.000 ευρώ για συντήρηση δημοτικών ακινήτων.

Μιας και αναφερθήκαμε στο δημοτικό ακίνητο στην Απλωταριά (ένα από τα πολλά), να θυμίσουμε ότι είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ επί δημοτικής αρχής Λαμπρινούδη, η δημοτική αρχή Βουρνού εκτίμησε ότι οι προβλεπόμενες εργασίες δεν ήταν οι ενδεδειγμένες με αποτέλεσμα να μπει σε φάση επανεξέτασης. 

7 χρόνια μετά μήπως ήρθε η στιγμή η παρούσα Δημοτική Αρχή να ενημερώσει για το αν θα επισκευαστεί και αναδειχθεί το συγκεκριμένο νεοκλασικό, ή θα μείνει σ'αυτήν την κατάσταση για πολλά χρόνια ακόμα;

 

Σχετικά Άρθρα