4.100 Τούρκοι στη Χίο από χθες μέχρι σήμερα για το Μπαϊράμι

Έφεραν μαζί 180 ΙΧ, ενώ ήρθαν και 35 θαλαμηγοί !
Τετ, 05/06/2019 - 12:09

Η πρώτη ουσιαστική τονωτική ένεση στην τουριστική αγορά της Χίου για την φετινή σεζόν ξεκίνησε από χθες με την έλευση χιλιάδων Τούρκων τουριστών , που εκμεταλλεύονται τις αργίες για το Μπαϊράμι,  που θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή, για να κάνουν διακοπές.
Από χθες μέχρι σήμερα πέρασαν από το Τελωνείο Χίου 4.100 Τούρκοι, οι περισσότεροι (3.500) την Τρίτη.  Παράλληλα αποβιβάστηκαν 180 ΙΧ ενώ έφθασαν και 35 θαλαμηγοί, με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι περισσότεροι έχουν προγραμματίσει διακοπές που ξεκινούν από 3 και φτάνουν μέχρι και τις 15 ημέρες, ενώ ανάμεσά τους είναι αρκετές οικογένειες με παιδιά.

«Η κίνηση είναι ανέλπιστα μεγάλη», λένε άμεσα εμπλεκόμενοι με την τουριστική αγορά από τα απέναντι παράλια με δεδομένη την πτώση που υπήρχε τους προηγούμενους μήνες, λόγω των οικονομικών αλλά και πολιτικών προβλημάτων στην γειτονική χώρα, όμως αποδεινύνεται  ότι υπάρχει ακόμη μια ισχυρή πληθυσμιακή ομάδα Τούρκων που έχει την οικονομική δυνατότητα για διακοπές κάτι που αποτελεί πλέον δική μας ευθύνη να διατηρήσουμε και να  αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο.

Σχετικά Άρθρα