4.500 Πασχαλινοί επισκέπτες και 820 ΙΧ με τα πλοία της γραμμής από τον Πειραιά

Θ. Μιχαλάκης: "Μπορεί να μην συγκρίνετα με το 2019 αλλά επιτέλους υπάρχει κίνηση"
Τετ, 20/04/2022 - 14:18

H επανεκκίνηση της πασχαλινής έλευσης επισκεπτών στο νησί μας αποτυπώνεται στα δεδομένα και των ταξιδιωτών που έρχονται αυτές τις ημέρες ακτοπλοϊκώς στο νησί μας.

Μπορεί βέβαια να μην έχουμε να κάνουμε με νούμερα της τάξης των 7.000 και 8.000 επιβατών, όπως σε περιόδους προ πανδημίας, αλλά με τα μέχρι τώρα στοιχεία που αφορούν τους αφιχθέντες με πλοίο στη Χίο από Πειραιά και όσους έχουν κλείσει εισιτήριο για να ταξιδέψουν, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, προκύπτει ότι μιλάμε για αφίξεις της τάξεως των 4.500 επιβατών και 820 ΙΧ.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο Ράδιο «Αλήθεια» ο τουριστικός πράκτορας, Θεόδωρος Μιχαλάκης, από την περασμένη Παρασκευή 15 Απριλίου μέχρι σήμερα ήρθαν στο νησί μας από Πειραιά σχεδόν 2.650 άτομα και 520 ΙΧ, ενώ αναμένονται μέχρι τέλος της εβδομάδας άλλα 1.700 άτομα και 300 ΙΧ.

Από τη Δευτέρα του Πάσχα ξεκινά η επιστροφή. Μόνο εκείνη την ημέρα αναμένεται να αναχωρήσουν περίπου 1000 επιβάτες. Τις ημέρες που θα ακολουθήσουν ο μέσος όρος των αναχωρούντων θα είναι περί του 500 και η επιστροφή θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, μετά την Πρωτομαγιά.

 

Σχετικά Άρθρα