
52 χρόνια ο Γιώργος Βαριάς ασχολείται με τα τουρσιά και δεν κρύβει τα μυστικά του, που είναι μεράκι και καλό ξύδι. Στο κατάστημά του όπου τα τουρσιά κυριαρχούν θα δει κανείς διατηρημένα σε γυάλες τα πιο πιθανά και απίθανα προϊόντα τουρσί, όπως για παράδειγμα λεμόνι, πεπόνι, βερίκοκο, εκτός από τα συνηθισμένα που ο κόσμος προτιμά τη Σαρακοστή. Όπως μας λέει ο ίδιος, υπάρχουν εραστές των τουρσιών που αγοράζουν όλο το χρόνο, αφού και εκείνος δεν σταματάει να παρασκευάζει τουρσιά από οικογενειακή παράδοση, που συνεχίζεται με το γιο του. Κάνει, όπως μας είπε, τουρσιά τα πάντα, το μυστικό είναι στο μεράκι, στη σωστή επιλογή των προϊόντων, που είναι φυτικά και στο ξύδι που πρέπει να είναι λευκό στους 8 βαθμούς και το προμηθεύεται χρόνια τώρα από την ΑΓΡΟΞ στο Βόλο. “Μα εσείς είπατε όλα τα υλικά”, τον... τσιγκλίσαμε, “τώρα όλοι θα κάνουν τουρσιά”. “Ε και λοιπόν; Ας κάνουν.”, μας αποστόμωσε, “τα δικά μου θα είναι καλύτερα”.


































