55-75% χρηματοδότηση σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από το Αγροτικό Leader

Μ. Βουρνούς: Παραλάβαμε την ΕΤΑΧ με χρέη, παραδίδεται με προγράμματα για ιδιωτικές επενδύσεις
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 27/06/2019 - 14:38

Η ΕΤΑΧ που παρελήφθη από την παρούσα δημοτικά αρχή με χρέη 200.000 ευρώ σήμερα διαχειρίζεται το Αγροτικό Leader που θα φέρει στη Χίο 3,14 εκατομμύρια ευρώ και προετοιμάζεται και για το Leader Αλιείας.

Στα παραπάνω συνοψίζεται το σχόλιο του Δημάρχου Χίου, Μανώλη Βουρνού, μετά τη χθεσινή παρουσίαση του προγράμματος στην ειδική εκδήλωση που έγινε στο Ομήρειο. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα ποσοστά ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που θα ενταχθούν στο leader κυμαίνονται από 55% έως 75% και η υποβολή των προτάσεων είναι μέχρι τις 30 Αυγούστου.

Ακολουθεί η δήλωση του Μανώλη Βουρνού με ειδική αναφορά και στον Πρόεδρο της ΕΤΑΧ, Ιάκωβο Αμύγδαλο:

«Η Πρωτοβουλία για τη Χίο παρέλαβε την ΕΤΑΧ με πάνω από 200 χιλ.€ σε χρέη και υπαλλήλους που δεν μπορούσαν να πληρωθούν. Δεν ήταν η μόνη εταιρεία του Δήμου σε αυτή την κατάσταση...
Σήμερα η ΕΤΑΧ παρουσιάζει το αγροτικό Leader, με το οποίο διατίθενται για ιδιωτικές επενδύσεις πάνω από 3 εκ.€. Το αγροτικό Leader, το οποίο δύο φορές, η Χίος ΔΕΝ είχε πάρει (2000-2006 & 2007-2013). Έπεται το Leader Αλιείας.
Ο
Iakovos N. Amygdalos δεν αρκέστηκε στη γκρίνια, με υπομονή σκέφτηκε, δούλεψε, του δέσμευσαν και τους λογαριασμούς για τα χρέη που έσερνε η εταιρεία από το παρελθόν, και πέτυχε! Έφερε κάτι καλύτερο στη Χίο. Γιατί το αύριο της Χίου χτίζεται βήμα-βήμα!»

Σχετικά Άρθρα