Χίος, Σάββατο 30 Μαΐου

55-75% χρηματοδότηση σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από το Αγροτικό Leader

Μ. Βουρνούς: Παραλάβαμε την ΕΤΑΧ με χρέη, παραδίδεται με προγράμματα για ιδιωτικές επενδύσεις
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 27/06/2019 - 14:38

Η ΕΤΑΧ που παρελήφθη από την παρούσα δημοτικά αρχή με χρέη 200.000 ευρώ σήμερα διαχειρίζεται το Αγροτικό Leader που θα φέρει στη Χίο 3,14 εκατομμύρια ευρώ και προετοιμάζεται και για το Leader Αλιείας.

Στα παραπάνω συνοψίζεται το σχόλιο του Δημάρχου Χίου, Μανώλη Βουρνού, μετά τη χθεσινή παρουσίαση του προγράμματος στην ειδική εκδήλωση που έγινε στο Ομήρειο. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα ποσοστά ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που θα ενταχθούν στο leader κυμαίνονται από 55% έως 75% και η υποβολή των προτάσεων είναι μέχρι τις 30 Αυγούστου.

Ακολουθεί η δήλωση του Μανώλη Βουρνού με ειδική αναφορά και στον Πρόεδρο της ΕΤΑΧ, Ιάκωβο Αμύγδαλο:

«Η Πρωτοβουλία για τη Χίο παρέλαβε την ΕΤΑΧ με πάνω από 200 χιλ.€ σε χρέη και υπαλλήλους που δεν μπορούσαν να πληρωθούν. Δεν ήταν η μόνη εταιρεία του Δήμου σε αυτή την κατάσταση...
Σήμερα η ΕΤΑΧ παρουσιάζει το αγροτικό Leader, με το οποίο διατίθενται για ιδιωτικές επενδύσεις πάνω από 3 εκ.€. Το αγροτικό Leader, το οποίο δύο φορές, η Χίος ΔΕΝ είχε πάρει (2000-2006 & 2007-2013). Έπεται το Leader Αλιείας.
Ο
Iakovos N. Amygdalos δεν αρκέστηκε στη γκρίνια, με υπομονή σκέφτηκε, δούλεψε, του δέσμευσαν και τους λογαριασμούς για τα χρέη που έσερνε η εταιρεία από το παρελθόν, και πέτυχε! Έφερε κάτι καλύτερο στη Χίο. Γιατί το αύριο της Χίου χτίζεται βήμα-βήμα!»

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 29/05/2020 - 20:07
Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων, Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, με τον Γιάννη Ρούντο, Διευθυντή και τον Νικόλα Αγγελόπουλο, CSR specialist του Τομέα Εταιρικών Υποθέσεων και Υπευθυνότητας της INTERAMERICAN, κατά την παράδοση του υγειονομικού υλικού.

 

Ολοκληρώθηκε η δέσμη ενεργειών υποστήριξης των υγειονομικών δομών του Δήμου Αθηναίων εκ μέρους της INTERAMERICAN κατά την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας, με την παράδοση 2.500 προστατευτικών μασκών FFP2 KN95, που έχουν τον υψηλότερο δείκτη προστασίας έναντι του κορονοϊού. Η εταιρεία έχει παραδώσει, ήδη, προς χρήση στα ιατρικά κέντρα του Δήμου και άλλο υγειονομικό υλικό (φιάλες οξυγόνου, οξύμετρα, στηθοσκόπια, καρδιογράφο κ.ά. είδη), ενώ παράλληλα υποστήριξε την παροχή υπηρεσιών υγείας στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου, στην πλατεία Βάθη.

 

Συγκεκριμένα, οι Γιατροί του Κόσμου, με χορηγία της INTERAMERICAN, από τις 8 Απριλίου μέχρι τις 20 Μαϊου παρείχαν στο Πολυδύναμο Κέντρο τις υπηρεσίες τους με ιατρικό κλιμάκιο. Οι ΓτΚ υποστήριξαν τεχνικά τις διαδικασίες ένταξης ωφελουμένων, αλλά και του κανονισμού λειτουργίας και των αρμοδιοτήτων του προσωπικού του νεοσύστατου Υπνωτηρίου. Ακόμη, παρείχαν ιατρικά εργαλεία, αναλώσιμα και εξοπλισμό, καθώς και ενημέρωση, διασύνδεση και παραπομπή του πληθυσμού αναφοράς (αστέγων), μέσω του προγράμματος streetwork που υλοποιεί ο οργανισμός. Επίσης, κάλυψαν τις ανάγκες του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων με εθελοντές φροντιστές του Υπνωτηρίου.

 

Οι Γιατροί του Κόσμου, κατά το διάστημα παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας και ιατροφαρμακευτικής υποστήριξης, εξέτασαν συνολικά 87 άτομα και πραγματοποίησαν 202 συνεδρίες. Πέρα από την απαραίτητη κλινική εξέταση για την εισαγωγή των εξυπηρετουμένων ατόμων στο Υπνωτήριο -ανίχνευση συμπτωμάτων Covid-19 και μολυσματικών ασθενειών- στόχος του ιατρικού κλιμακίου ήταν η γενικότερη προαγωγή φροντίδας της υγείας των περιθωριοποιημένων ατόμων και η εμπέδωση συνηθειών ατομικής υγιεινής. Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, που υποστηρίζει σταθερά η INTERAMERICAN από το 2012, αποτελεί έναν σημαντικό πόλο αναφοράς για την αντιμετώπιση της φτώχειας και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής απόρων, αστέγων, για τους οποίους οι υγειονομικές υπηρεσίες κατά την περίοδο της πανδημίας αναδείχθηκαν σε βασική προτεραιότητα λόγω της μεγαλύτερης έκθεσης στον κίνδυνο.

 

Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για τις τοπικές κοινωνίες,  η εταιρεία έχει σχεδιάσει ενέργειες για τις ευπαθείς ομάδες και στην Περιφέρεια με εστίαση, κυρίως, στις ανάγκες σίτισης. Ήδη, σε συνεργασία με τον εκδοτικό οργανισμό της Πάτρας «Πελοπόννησος»-pelop.gr ξεκινά η καμπάνια «Καλάθι Αλληλεγγύης», σε συνέχεια των αποτελεσματικών Εβδομάδων Αλληλεγγύης οι οποίες έχουν οργανωθεί από την «Πελοπόννησο», την INTERAMERICAN και άλλους φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, της Αχαϊας επί σειρά ετών κατά τη διάρκεια της μακράς οικονομικής κρίσης που προηγήθηκε.