
Ο φετινός Μάιος ήταν για την ΕΤΑΧ ΑΑΕ ΟΤΑ ένας μήνας γεμάτος γεύσεις, μνήμες και δημιουργικές δράσεις γύρω από τον γαστρονομικό πολιτισμό της Χίου. Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Διατοπικού Σχεδίου Συνεργασίας «ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΙΙ: Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμός», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, η ΕΤΑΧ συμμετείχε και υλοποίησε σειρά στοχευμένων δράσεων, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για την ανάδειξη της γαστρονομίας ως στοιχείο ΑΥΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ και τοπικής ταυτότητας.
Οι δράσεις του Μαΐου ήρθαν ως συνέχεια προηγούμενων πρωτοβουλιών, όπως το γαστρονομικό fam trip “Γευστικοί Περίπατοι Χίου” που πραγματοποιήθηκε την περασμένη χρονιά, επιδιώκοντας τη βιώσιμη σύνδεση γαστρονομίας, τουρισμού, εκπαίδευσης και παραγωγής.
- Συμμετοχή στη δράση "Plato’s Plate | Μήνας γαστρονομικού πολιτισμού" (03–18 Μαΐου)
- Εκπαιδευτικό Εργαστήριο με έμφαση στο Μανταρίνι Χίου
- Δημιουργία Γαστρονομικής Κοινότητας Χίου
- Γιορτή Τοπικών Γεύσεων: «Μαγειρεύουμε τη Χίο – Γευόμαστε τον τόπο μας!» (26–27 Μαΐου)Αναλυτική αναφορά στο δελτίο Τύπου που επισυνάπτεται.








































