Χίος, Κυριακή 20 Οκτωβρίου

Άγγιξαν τις 550 οι συμμετοχές στο Σχολείο Τουρισμού

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 27/03/2019 - 13:52

Σε μια γεμάτη  αίθουσα του Ομηρείου ξεκίνησε το 2ο Σχολείο Τουρισμού OnTour Χίου.

Οι συμμετοχές άγγιξαν τις 550, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παντελής Λεγάτος, που εξέφρασε την ικανοποίηση του τόσο για την προσέλευση και συμμετοχή όσο και για τα θέματα που θα παρουσιαστούν.

Από την πλευρά τους οι εθελοντές του OnTour έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και το Σχολείο Τουρισμού έφθασε για δεύτερη φορά στη Χίο, φιλοδοξώντας να προσφέρει γνώσεις σε όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν στον τομέα του τουρισμού.

Να σημειώσουμε οτι η σημερινή πρώτη μέρα ήταν αφιερωμένη σε ομιλίες, ενώ αύριο σειρά έχουν τα θεματικά εργαστήρια.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 19/10/2019 - 06:48

Τη διάθεση του νέου προγράμματος ασφάλισης «Truck Carrier» για ασφάλιση μεταφοράς εμπορευμάτων ξεκίνησε η INTERAMERICAN. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα κάλυψης μεταφοράς εμπορευμάτων εντός της Ελλάδος με φορτηγό αυτοκίνητο (ιδιόκτητο ή μισθωμένο), το οποίο προήλθε από την συγχώνευση με τα υφιστάμενα προγράμματα «Τruck Cargo» και «Carrier». Το νέο πρόγραμμα αφορά σε νέες εργασίες και ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις του Νόμου 4070/12, σύμφωνα με τον οποίο ορίζεται η υποχρέωση των μεταφορικών να διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη τουλάχιστον μέχρι του ποσού των 60.000 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιάς, που ενδέχεται να επέλθει από ευθύνη του μεταφορέα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανεξάρτητους επαγγελματίες μεταφορείς, σε μεταφορικές εταιρείες, καθώς και σε εταιρείες που μεταφέρουν τα εμπορεύματά τους με δικά τους φορτηγά (Φ.Ι.Χ.). Το «Truck Carrier» είναι ετήσιας διάρκειας και χαρακτηρίζεται από την εφάπαξ πληρωμή του ασφαλίστρου, απαλλαγή 200 ευρώ για όλα τα όρια ευθύνης, για τα οποία παρέχονται ανά φόρτωση τέσσερεις επιλογές (από 60.000 μέχρι 300.000 ευρώ). Η ασφάλιση αφορά στο συγκεκριμένο φορτηγό και το ταυτάριθμο ρυμουλκούμενο, με ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ανά φορτηγό. Συμβαλλόμενος στην ασφάλιση είναι ο ιδιοκτήτης του φορτηγού ή αυτός που το μισθώνει, ενώ ασφαλιζόμενος και δικαιούχος αποζημίωσης είναι ο εκάστοτε ιδιοκτήτης του μεταφερομένου εμπορεύματος.