Αγρότες ελέγξτε τους δασικούς χάρτες

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 30/03/2021 - 16:10
Άλλοι μαζεύουν ελιές, άλλοι κόβουν ξύλα, κάποιοι άλλοι φυτεύουν και σπέρνουν…

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Χίου, μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών, ενημερώνει τους κατόχους αγροτικών εκμεταλλεύσεων και κυρίως οι μετέχοντες σε προγράμματα ή Μέτρα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ή οι αιτούντες επιδοτήσεις ή αποζημιώσεις, ότι θα πρέπει να ελέγξουν την συσχέτιση των αγροκτημάτων τους με τους δασικούς χάρτες.

Ειδικότερα οι μετέχοντες στα προγράμματα Νέων Γεωργών ή των Σχεδίων Βελτίωσης όπου το είδος και ο χαρακτηρισμός της έκτασης, έχει καθοριστική σημασία στην εκπλήρωση των όρων συμμετοχής ή παραμονής σε αυτά. Το ίδιο ισχύει και στον προγραμματισμό για συμμετοχή σε μελλοντικές προκηρύξεις των μέτρων αυτών.

Στις περιπτώσεις όπου θα πιστώνεται λανθασμένη αποτύπωση ή χαρακτηρισμός των αγροκτημάτων τους, θα πρέπει να προβούν άμεσα στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες μέσα στις προθεσμίες που έχουν καθοριστεί.

Οδηγίες για τον έλεγχο και την διαδικασία αντιρρήσεων προβλέπονται στην σχετική Απόφαση της Δ/νσης Δασών Χίου, που έχει την ευθύνη και αρμοδιότητα για τις όποιες διορθώσεις.

"Οι σωστοί δασικοί χάρτες είναι χρήσιμο εργαλείο  προς όφελος και των αγροτών και της προστασίας του περιβάλλοντος", καταλήγει το δελτίο Τύπου.

 

 

 

oi_agrotes_amesa_na_elegxoyn_toys_dasikoys_hartes

Σχετικά Άρθρα