Χίος, Τρίτη 19 Φεβρουαρίου

Άμεση παροχή Βοήθειας σε 479.856 περιστατικά από την INTERAMERICAN, κατά το 2018

Τετ, 16/01/2019 - 20:59

 

Ιδιαίτερα πυκνή ήταν και κατά το 2018 η δραστηριότητα της INTERAMERICAN στον τομέα παροχής υπηρεσιών Βοήθειας. Η εταιρεία διαχειρίστηκε συνολικά 479.856 περιστατικά, ανταποκρινόμενη ημερησίως, κατά μέσο όρο, σε 1.348 κλήσεις. Σε Οδική Βοήθεια αφορούσαν 9 στα 10 περιστατικά, σε σύνολο 451.629 περιστατικών, ενώ Άμεση Ιατρική Βοήθεια παρασχέθηκε σε 28.227 περιστατικά. Η INTERAMERICAN Βοήθειας κατέχει ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά, με μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 31,7 εκατ. ευρώ κατά το 2018, αυξημένα κατά 0,6% έναντι του 2017. Αξιοσημείωτος είναι ο ειδικός δείκτης Net Promoters Score (NPS) της εταιρείας, που φθάνει στο 73 και αφορά, κυρίως, στην πρόθεση σύστασης της εταιρείας από πελάτες που έχουν κάνει χρήση υπηρεσιών σε τρίτους. Ο δείκτης NPS της INTERAMERICAN Βοήθειας είναι κατά πολύ υψηλότερος από τα διεθνή standards.

Αναλυτικά, με υπηρεσίες Οδικής Βοήθειας η INTERAMERICAN εξυπηρέτησε επιτόπου 89.838 περιστατικά, μετέφερε 187.582 οχήματα και στην έδρα τους 32.890, ενώ παρείχε υπηρεσίες autohelp σε 135.228 περιπτώσεις. Στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών της, η εταιρεία υποστήριξε με Οδική Βοήθεια 6.091 οχήματα ασφαλισμένα σε εταιρείες εκτός Ελλάδος. Όσον αφορά στην αμεσότητα της παροχής, η INTERAMERICAN ανταποκρίνεται, κατά μέσο όρο, εντός 36 λεπτών της ώρας σε αστικές περιοχές. Επισημαίνεται ότι η εταιρεία έχει αναπτύξει για την απόσυρση οχημάτων με βλάβη συνεργασίες με τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας.

Στον τομέα της Άμεσης Ιατρικής (Προσωπικής) Βοήθειας, η INTERAMERICAN πραγματοποίησε κατά το 2018 συνολικά 116 διακομιδές με ελικόπτερο και υγειονομικό αεροπλάνο, από τις οποίες οι 103 ήταν από τη νησιωτική Ελλάδα. Οι διακομιδές με ασθενοφόρο έφθασαν τις 5.305, ενώ παρασχέθηκε άμεση ιατρική βοήθεια και εκτός Ελλάδος σε 97 περιστατικά. Στο πλαίσιο διεθνών συνεργασιών, έλαβαν σχετικές υπηρεσίες 465 αλλοδαποί. Επίσης, το κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης υγείας διαχειρίστηκε 22.709 περιστατικά. Υπογραμμίζεται ο κομβικός ρόλος της Γραμμής Υγείας 1010 στο νέο Σύστημα Υγείας «bewell» της εταιρείας, δεδομένου ότι το 1010 υποδέχεται κάθε ζήτημα υγείας ασφαλισμένου στην INTERAMERICAN. Η εταιρεία έχει συνάψει συμφωνίες συνεργασίας, μέσω χορηγίας τρίτου, για παροχή άμεσης ιατρικής βοήθειας σε ορισμένα νησιά.

«Οι υπηρεσίες Βοήθειας της εταιρείας αποδίδουν σημαντική αξία στους πελάτες μας - και όχι μόνο, αφού παρέχονται και επιλεκτικά σε φορείς και σε μη ασφαλισμένους με γνώμονα την εταιρική υπευθυνότητα. Παράλληλα, τροφοδοτούν την ποιοτική εμπειρία των πελατών και συνεισφέρουν στην ενίσχυση της φήμης της INTERAMERICAN εδώ και 25 χρόνια» τονίζει ο Γιώργος Βαλαής, γενικός διευθυντής της εταιρείας Βοήθειας.

 

Οι υπηρεσίες Βοήθειας κατά το 2018

 

Οδική Βοήθεια

Άμεση Ιατρική Βοήθεια

Επί τόπου υπηρεσίες

89.838

Αεροδικομιδές

116

Autohelp

135.228

Διακομιδή με Ασθενοφόρο

5.305

Ρυμουλκήσεις

187.582

Υπηρεσίες Συμβουλευτικής

22.709

Μεταφορά στην έδρα

32.890

Περιστατικά Εξωτερικού

97

 

Σχετικά Άρθρα

Gold Sponsor στο Crowdhackathon Insurance 3
Δευ, 18/02/2019 - 16:44
Ο Πάνος Κούβαλης, διευθυντής direct business Anytime, με την ομάδα Heart-Beat που κέρδισε το 1ο βραβείο.

 

Η Anytime, η direct ασφάλιση της INTERAMERICAN, υποστήριξε και φέτος τον  διήμερο μαραθώνιο καινοτομίας Crowdhackathon Insurance 3, που οργανώθηκε στις 9-10 Φεβρουαρίου. Στο Crowdhackathon Insurance 3 συμμετείχαν 10 ομάδες, οι οποίες σε δύο ημέρες υλοποίησαν και παρουσίασαν καινοτόμες εφαρμογές στον τομέα της ασφάλισης, με στόχο να προωθήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό στις ασφαλιστικές υπηρεσίες. Διακρίθηκαν και βραβεύθηκαν οι 5 ομάδες.

Η Ομάδα Heart-Beat, που κέρδισε το 1ο βραβείο (2.000 ευρώ), παρουσίασε μια εφαρμογή για ιατρούς και έκτακτες ανάγκες, στη λογική του “taxi-beat”. Η ιδέα με δύο λόγια: ο πελάτης στέλνει distress call με ένα κουμπί και συνδέεται με τον κοντινότερο ιατρό για άμεση επέμβαση. Την επιταγή παρέδωσε στην νικήτρια ομάδα ο Πάνος Κούβαλης, διευθυντής direct business Anytime. Το brand Anytime αποτελεί την πρωτοποριακή «αιχμή του δόρατος» της INTERAMERICAN στις απευθείας πωλήσεις, με ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά, ενώ από το 2016 δραστηριοποιείται με επιτυχία και στην Κύπρο.

Οι βασικοί στόχοι του Crowdhackathon Insurance 3, που ικανοποιούν και τον στρατηγικό προσανατολισμό της INTERAMERICAN/Anytime στους τομείς του ψηφιακού μετασχηματισμού, της καινοτομίας και των πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας (startups), ήταν:

• να δημιουργηθούν προϋποθέσεις νεανικής επιχειρηματικότητας, αφού μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία μπορεί να προκύψει μία νέα ομάδα ή startup εταιρεία που θα συμβάλλει μελλοντικά στην οικονομία της χώρας μας,

• να αξιοποιηθούν οι γνώσεις, η εμπειρία προγραμματιστών, νέων επιχειρήσεων, ομάδων και στελεχών για τη δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών,

• να αποκτήσουν, όσοι έλαβαν μέρος, δεξιότητες που θα τούς βοηθήσουν να σχεδιάσουν σωστά και να μετατρέψουν σε εφαρμογή μία ιδέα που μπορεί να δώσει λύση σε ένα πραγματικό πρόβλημα, υπό συνθήκες πίεσης χρόνου και με την καθοδήγηση έμπειρων μεντόρων από την αγορά,

• να δικτυωθούν οι νέοι developers και οι επιχειρηματίες με έμπειρα στελέχη επιχειρήσεων και επαγγελματίες του χώρου και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις δυναμικών συνεργασιών.

Ο μαραθώνιος καινοτομίας Crowdhackathon Insurance 3 οργανώθηκε από την Ethos Media και την CrowdpolicyOpen Innovation.